Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Fjern det gamle bad

Print Gem artikel

VIDEO: Det gamle badeværelse fra 70’erne trænger til en renovering. Toilettet, armaturerne, radiatoren, bordet og skabene skal udskiftes, så de skal afmonteres.

Toilettet, armaturerne, radiatoren, bordet og skabene skal udskiftes, så de skal afmonteres. Hvis det som her ikke er muligt at lukke for vandet på en kuglehane, skal arbejdet udføres af en autoriseret fagmand.

Vores murer, som i øvrigt også er uddannet tømrer, starter med at fjerne indfatningerne omkring døren. Når indfatningerne er fjernet, kan han se, at væggen er beklædt med pvc, der fungerer som vådrumssikring.

Og så er det i gang med mukkerten. Det lyder ikke hult, når mureren slår på fliserne. Det betyder, at fliserne stadig sidder ganske godt fast.Det nemmeste er at banke fliserne af med en bred mejsel.

Starter du i kanten og så arbejder ind på væggen, går det ganske nemt. Arbejdet larmer, ligesom der nemt kan springe splinter og skår fra fliserne. Derfor anbefales det at benytte såvel høreværn som beskyttelsesbriller.

Alle fliserne er nede, og omkring brusearmaturet kan man se på pvc-beklædningen, at vandet er trængt gennem fugerne omkring fliserne. Heldigvis har det ikke kunnet trænge dybere ind i væggen.Inden arbejdet kan fortsætte, skal al den gamle fliseklæber fjernes. Det kan gøres med en murerhammer eller en slaghammer med fladmejsel eller spidsmejsel.

Da der skal lægges varme i det nye gulv, skal den gamle gulvbelægning også fjernes. Det er en kraftig gammel linoleum, der sidder uhyre godt fast. Så du kan med fordel bruge en flisetang eller en almindelig knibtang til at hive i belægningen med.

Omkring afløbet ser der noget mørkt ud, hvilket tyder på, at belægningen ikke har været helt tæt. Indtrykket forstærkes af de rustne sømhoveder i overgangen mellem gulv og væg. Under linoleumsgulvet ligger resterne af den elektriske gulvvarme, som dog ikke har virket de sidste 10 år. Nu viser det sig, at der også ligger gulvplader. For at komme helt i bund skal de også fjernes.

Mureren borer et par huller ned gennem træpladen for at være sikker på, at han ikke saver de underliggende gulvstrøer over, når han begynder at skære pladen op med sin stiksav.Når først mureren har fået hul på pladen, kan han begynde at brække den op med et koben, så han helt præcist kan se, hvor strøerne løber. Der skæres nu langs alle strøer, så krydsfinérpladerne kan fjernes.

Nu er hele gulvet fjernet, og der er åbent til lægter og isolering. Der viser sig flere vandskader. Både omkring gulvafløbet og omkring et tæret vandrør er trækonstruktionen rådden. Skaderne skal udbedres, inden arbejdet kan fortsætte.

REDAKTIONEN ANBEFALER: 3 grunde til at vælge væghængt toilet

Log ind
Ugyldig e-mailadresse
Adgangskode er påkrævet
Vis

Allerede abonnement? Har du allerede et abonnement på magasinet? Klik hér

Ny bruger? Få adgang nu!

Nulstil adgangskode

Indtast din email-adresse for at modtage en email med anvisninger til, hvordan du nulstiller din adgangskode.

Ugyldig e-mailadresse

Tjek din email

Vi har sendt en email til med instruktioner om, hvordan du nulstiller din adgangskode. Hvis du ikke modtager emailen, bør du tjekke dit spamfilter.

Angiv ny adgangskode.

Du skal nu angive din nye adgangskode. Adgangskoden skal være på minimum 6 tegn. Når du har oprettet din adgangskode, vil du blive bedt om at logge ind.

Adgangskode er påkrævet
Vis

password_reset.form.password_is_changed

Din bestilling
Bestilling
Opret Profil
Bestilling
De er ved at købe adgang til:
Video: Fjern det gamle bad
Total pris: null purchase.price.currency
Mere for mindre?
Få over 1000 byggevejledninger og fuld digital adgang for kun 19 kr.
    • Adgang til over 1000 digitale byggevejledninger
    • Du kan opsige dit abonnement når som helt.
    • Efter tilbuddet fortsætter du i løbende abonnement til 79 kr. pr. måned
Kun 19 kr. første måned
Du skal indtaste dit fornavn
Indtast dit efternavn
Ugyldig e-mailadresse
Din adgangskode skal være mindst 6 karakterer
Vis
signup.credentials_form.terms_error
Tilbage
Log ind
Ugyldig e-mailadresse
Adgangskode er påkrævet
Vis
Tilbage