Byggevejledning
Let
Svær
væghængt toilet

Der er mange gode grunde til at vælge et væghængt toilet. Det er fx langt nemmere at komme ind under toilettet med gulvskrubben.

Et væghængt toilet er en af de mest effektfulde opgraderinger, du kan lave i badeværelset. Og det er faktisk slet ikke så svært at montere et væghængt toilet. Godt nok består toilettet af en del elementer, rør og skinner, men når du først får styr på dem, er det ikke svært at sætte delene sammen.

Det er nærliggende at tro, at det væghængte toilet ophænges på væggen, men det er faktisk ikke sådan, det forholder sig. I stedet står stativet på gulvet, og både cisterne og stativ dækkes af en kasse af gipsplader, så toilettet er skjult.

Sådan er det væghænte toilet monteret

Klik på tallene på figuren og få forklaringen på, hvordan det væghængte toilet er monteret.

3 gode grunde til væghængt toilet

  1. Nemmere rengøring med væghængt toilet: Den mest åbenlyse fordel ved det væghængte toilet, frem for et gulvtoilet, er den lettere rengøring. Det er langt nemmere at komme ind under toilettet med gulvskrubben, og de mange krinkelkroge på gulvtoilettet slipper du også for. Alt i alt er det meget lettere at rengøre et væghængt toilet og dermed sikre god hygiejne på badeværelset.

  2. Det væghængte toilet fylder ikke mere: Du tror måske, at et væghængt toilet med stativ og ramme dækket af gipsplader fylder mere end det klassiske gulvtoilet, men det gør det faktisk ikke. Det fylder præcis lige så meget som det gamle.

  3. Montering af et væghængt toilet er let: Det er selvfølgelig sværere at montere et væghængt toilet end et klassisk gulvtoilet. Men som du kan se i denne vejledning, er det slet ikke så svært. Der er forskel på toiletterne fra de forskellige producenter, men i princippet er monteringen den samme som den, du kan se på disse sider.

Hent gør det selv-vejledningen og se, hvordan du monterer et væghængt toilet

I gør det selv-vejledningen, som du kan hente her på siden, viser vi, hvordan du monterer det væghængte toilet på et stativ i væggen. Du kan se, hvordan du:

  • fastgør metalrammen, som det væghængte toilet hænger på
  • dækker metalrammen med gipsplader
  • hænger toiletskålen op

OBS! Denne artikel er en del af et samlet badtema. Her kan du hente det komplette badtema.