Montér nyt toiletbræt på 10 minutter

Er toiletbrættet gået i stykker, eller drømmer du om et nyt med softclose? Så kan du roligt kaste dig over opgaven. Det er nemt, og det tager ikke særlig lang tid.

Sværhedsgrad
Tidsforbrug
10 minutter
Pris
500 kroner

Intro

Det er ikke svært at udskifte et wc-bræt. Der findes mange forskellige producenter, og nogle kan være mere logiske at gå til end andre. Det er forskelligt fra model til model, hvordan de forskellige dele ser ud, og der kan også sagtens være færre eller flere dele, men fremgangsmåden er som udgangspunkt den samme.

Du skal demontere det gamle bræt, og hvis ikke du lige har det rigtige værktøj til opgaven, så følger der oftest et smart spændeværktøj med til det nye bræt, som du som regel kan bruge.

Det er i øvrigt altid en god idé at sikre sig, at det nye bræt passer, inden du afmonterer det gamle.

Vejledning

De forskellige dele

Nedenstående dele følger oftest med, når du køber et nyt toiletbræt.

Hvis du har et særligt produkt, hvor det ikke lige følger med, så kan alle delene også købes individuelt hos diverse leverandører.

Vær opmærksom på, at der kan være flere led i samlingen af selve brættet, hvis det eksempelvis er med soft close.

  • A: Beslag til WC-bræt
  • B: Store plastskiver
  • C: Muffer til cisterne
  • D: Spændeskiver
  • E: Spændeværktøj

Sådan gør du

Det er ikke svært at udskifte et WC-bræt. Der findes mange forskellige producenter, og nogle kan være mere logiske at gå til end andre. Uanset hvad, er det dog en overskuelig opgave.

Du skal afmontere det gamle bræt, og hvis ikke du lige har det rigtige værktøj til opgaven, så følger der oftest et smart spændeværktøj med til det nye bræt, som du som regel kan bruge.

Det er i øvrigt altid en god idé at sikre sig, at det nye bræt passer, inden du afmonterer det gamle.

1

Montér beslagene (A) på WC-brættet. Beslaget kan vende på to måder. Det giver dig mulighed for at indstille brættet, så det passer til toilettet.

2

Indstil beslaget. Hele brættet flyttes frem eller tilbage, alt efter hvilken vej beslaget vender. Sørg for, at brættet flugter med kummens forkant, inden du gør det fast.

3

Montér toiletbrættet. Når brættet er indstillet korrekt, kan du montere de store plastskiver (B), der skal sidde mellem brættet og cisternen.

4

Sæt mufferne (C) fast. De trykkes på plads nedefra der, hvor gevindstangen fra beslaget går gennem selve cisternen. På nogle modeller skal der også muffer i oppefra.

5

Skru det hele sammen. Sæt skiverne (D) på, og spænd de to møtrikker nedefra. Brættet skal sidde fast, men undgå at overspænde det.

Tidsforbrug

Ca. 10 minutter.

Pris

200-700 kroner.

Sværhedsgrad

Det er et simpelt indgreb. Den største udfordring handler om at vende beslagene rigtigt.

Magasin-artikel

Hent artiklen i PDF-format, som den oprindeligt blev bragt i Gør Det Selv-magasinet.

    Andre læser lige nu ...