Fejl i indkørslen

Langt de fleste indkørsler kan opbygges efter præcis samme opskrift – og det er sikkert forklaringen på, hvorfor de samme fejl i underlaget igen og igen får de i starten så pæne sten og fliser til at synke ned i gruset og skride ud til siderne.

Her har du 5 af de mest almindelige fejl. Du kan se flere i artiklen, hvor du også kan læse om de enkle grundregler, der sikrer, at belægningen holder sig pæn i årevis. Og få tip til, hvordan du kan rette op på fortidens synder.

Læs mere om indkørsel.

5 ALMINDELIGE FEJL I INDKØRSLEN
Fejl i indkørslen - stabilgrus For lidt stabilgrusHvis du ikke får fjernet al muldjord og stampet råjorden, inden du lægger mindst 15 cm stabilgrus, så synker belægningen inden længe på de svageste steder. Fordybningerne samler vand, som bløder stabilgruset op, og så bliver problemet hurtigt værre.
Fejl i indkørslen - for meget læggegrusFor meget læggegrus Lægger du mere end 3-4 cm læggegrus mellem stabilgrus og fliser, vil belægningen ikke holde til belastningen i en indkørsel. Vægten på bilens dæk vil inden længe trykke tydelige kørespor i overfladen.
Fejl i indkørslen - for lille pladevibratorFor lille pladevibrator Fliseterrassen i haven kan du bygge op med en 100 kg pladevibrator, men indkørslen kræver tungere grej. Komprimerer du ikke lagene med en pladevibrator på omkring 200 kg, vil bilerne med tiden trykke belægningen sammen og ud af facon.
Fejl i indkørslen - forkert faldForkert fald Begroninger nær huset og mørke områder på soklen er et klart signal om, at belægningen leder vandet den gale retning. Forkert fald på belægningen kan give kostbare fugtskader i huset.
Fejl i indkørslen - manglende kantsikringManglende kantsikring Den mest almindelige fejl i vores indkørsler er nok manglende kantsikring. Hvis de yderste sten ikke holdes på plads af tunge kantsten eller faststøbte kanter, vil bilernes vægt skubbe stenene ud til siderne. Typisk er det ikke i kanten, du ser de brede fuger – men det er i kanten, fejlen ligger begravet.