Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Indkørsel

Her finder du vejledning og inspiration til din indkørsel. Se hvilken type belægning du skal vælge i din indkørsel - og lær at etablere en indkørsel, der holder mange år frem i tiden.

Læg din egen indkørsel

Det er ikke svært at anlægge en indkørsel, så længe du har styr på principperne for, hvordan underlaget til indkørslens belægning skal være. Du kan lægge en indkørsel på en weekend, og resultatet er pænt med det samme indkørslen er lagt. Men hvis du ikke gør dit forarbejde ordentligt, vil din indkørsel snart være ujævn og grim at se på.

Indkørslen skal holde i mange år

Hvis du vælger solide betonsten til belægningen og laver en kraftig kantsikring, får du en rigtig stærk indkørsel, som kan holde i mange år.

Men en indkørsel kræver lidt ekstra arbejde, hvis du ønsker, at den skal holde i mange år. For biler er tunge, og dæk, der drejer og bremser, er en ekstra belastning, der øger risikoen for, at belægningen skrider ud til siden.

Kantsikring af indkørsel

Du kan undgå, at belægningen i din indkørsel skrider, hvis du bygger en ordentlig kantsikring.

Kantsikring af indkørslen er helt afgørende for, om din indkørsel får en stærk og ensartet flade af fliser, der ikke skrider. Når kantsikringen er i orden, har du en indkørsel, som ikke giver dig problemer med fordybninger o.l., og som holder i minimum 20 år. Så en ordentlig kantsikring af din indkørsel er en rigtig god investering.

Læs mere om kantsikring af indkørsel her: Kantsikring indkørsel

Indkørslen kræver grundig forberedelse

Derfor betaler det sig at gribe forarbejdet til indkørslen og belægningen an med stor grundighed – og vælge sten, der kan tåle trafikken i din indkørsel. Store fliser er tilbøjelige til at vippe og risikerer at knække. Sats derfor på mindre og tykke sten til indkørslens belægning: Stenene bør være mindst 6 cm tykke til indkørsler med almindelig, let trafik.

Indkørslens bund

Det virker måske noget besværligt at bygge indkørslens belægning op af flere forskellige lag grus. Men det er en dårlig idé at gå på kompromis. Først når bunden er i orden, får indkørslen den nødvendige styrke. En solid indkørsel kræver fem forskellige lag inklusiv fliser for at få den nødvendige styrke.

Indkørslens nederste lag er et stykke geotekstil, der bliver lagt ud på den faste råjord, man har gravet ned til. Herpå lægger du 15-30 cm bundsikringsgrus til indkørslen, der bør vibreres. Dernæst skal indkørslen have et bærelag af stabilgrus, som du vibrerer grundigt. Så slutter du af med et lag læggegrus, hvor du endelig kan lægge indkørslens fliser på.

Så skal der lægges tørt fugesand ud over hele indkørslen, hvorpå du ingen vibrerer hele indkørslens underlag.

Grøn indkørsel

Synes du, at en grå indkørsel med fliser som belægning er lidt trist at se på, kan du med fordel lægge en grøn indkørsel med græsarmering som belægning. En indkørsel, der er lagt med græsarmering har den fordel, at den er god til at lede store regnskyl væk, da vandet bare trænger nede i jorden under indkørslen. Samtidig slipper du for at fjerne ukrudt mellem fliserne - det er nemlig meningen, at det skal være der.

Læs mere om græsarmering

LÆS OGSÅ: Læg en grøn indkørsel

Din bestilling
Bestilling
Opret Profil
Bestilling
Du er ved at købe adgang til:
Total pris: null kroner
Mere for mindre?
Få over 1000 byggevejledninger og fuld digital adgang for kun 19 kroner
    • Adgang til over 1000 digitale byggevejledninger
    • Du kan opsige dit abonnement når som helt.
    • Efter tilbuddet fortsætter du i løbende abonnement til 79 kr. pr. måned
Kun 19 kr. første måned
Du skal indtaste dit fornavn
Indtast dit efternavn
Ugyldig e-mailadresse
Din adgangskode skal være mindst 6 karakterer
Vis
signup.credentials_form.terms_error
Tilbage
Log ind
Ugyldig e-mailadresse
Adgangskode er påkrævet
Vis
Tilbage