Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Hvilken belægning er den bedste?

Gem artikel Du skal være logget ind for at gemme artikler

Jeg vil lægge græsarmering i min indkørsel og er faldet over to typer, en med meget betonflade og en med mindre. Hvilken bør jeg vælge?

PROBLEM:

Jeg vil lægge græsarmering i min indkørsel og er faldet over to typer, en med meget betonflade og en med mindre. Hvilken bør jeg vælge?

LØSNING:

Det afhænger primært af to forhold: Hvor meget vand skal belægningen kunne dræne, og hvor ofte har du behov for at gå på fliserne?

Modellen med de små fliser har et større græsareal og kan dræne mere vand. Til gengæld er de større fliser mere behagelige at gå på.

Har du store problemer med regnvand, der ikke vil forsvinde, bør du nok vælge modellen med det største græsareal, altså den med de relativt små fliser. Det giver dig også en indkørsel, der er mere grøn.

Til gengæld er de små fliser ikke særligt rare at gå på, særligt ikke i tynde sommersko eller bare tæer. Her er de større fliser bedre.

LÆS OGSÅ: Find tips og inspiration til belægning.

Jordtypen har stor betydning

Er din jord meget leret, vil regnvandet sive langsomt ned i undergrunden. Det kan tale for at vælge bredest mulige fuger med mest græs. En meget sandet jord hurtigt lade vandet sive væk, så her er det oplagt at gå efter større fliser, der er en del rarere at gå på.

Brede fuger giver her et græsareal på 75 procent. Det lader vandet passere, men er ikke rart at gå på.

Med 35 procent græsareal er fliserne rare at gå på, men dræner knapt så meget vand.

Opret Profil

purchase.course_name_message

Opret Profil
Bestilling
Du skal indtaste dit fornavn
Indtast dit efternavn
Ugyldig e-mailadresse
Din adgangskode skal være mindst 6 karakterer
Vis
signup.credentials_form.terms_error
Log ind
Ugyldig e-mailadresse
Adgangskode er påkrævet
Vis
Tilbage