Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Fiks de skæve fliser i indkørslen

Print Gem artikel Du skal være logget ind for at gemme artikler

Når fliserne synker, er det ikke kun grimt. Du får isglatte pletter om vinteren, og hele året siver vand ned og svækker belægningen. Så op med fliserne, ret bunden til, og læg fliserne tilbage. Med et smart hjælpeværktøj er operationen hurtigt overstået.

Sværhedsgrad
Tidsforbrug
2 timer
Pris
20 kroner
Belægning

Brættet afslører det: Fliserne har sat sig. Med tiden bliver det kun værre.

Intro

Du har sikkert set det hundredevis af gange: Sten eller fliser i en indkørsel ligger pivhamrende skævt. Årsagen er som regel, at underlaget har sat sig, fordi det ikke er bygget til at klare tung trafik. På mindre belastede steder kan forklaringen også være, at der ikke er tilstrækkeligt dræn i underlaget, så frosten har flyttet fliserne.

Uanset årsag er der kun en vej: Belægningen må rettes op, for skævhederne bliver kun værre. Sten eller fliser skal løftes op, og bunden rettes til, før de lægges tilbage. Og de skal lægges lidt højere, så du kan stampe dem godt ned i gruset.

LÆS OGSÅ: Find vejledning og inspiration til, hvordan du laver en indkørsel.

Opgaven er nem og hurtigt overstået, hvis du fremstiller et lille hjælpeværktøj: Du skærer et bræt til, så det kan føres frem og tilbage langs belægningen, mens du trækker gruset af i den rigtige højde.

Vejledning

Sådan gør du

Låst indhold

Log ind eller køb adgang for at læse dette afsnit

1

Fliserne i det område, hvor belægningen buler, løftes op. Den første er altid svær at få op, men bruger du to gamle skruetrækkere med ligekærv, kan du lirke den op. Det kan godt drille lidt, så hav tålmodighed.

2

Fyld lidt ekstra grus i hullet. Her bruger du læggegrus (0-8 mm). Stamp gruset lidt med en jordstamper eller fødderne, så du er sikker på, at det ikke synker for meget.

3

Læggegruset rettes af, så det ligger plant 5-8 mm højere end undersiden af de andre, så det ligger plant 5-8 mm højere end undersiden af de andre fliser. Det gør du let og præcist ved at skære et bræt til med hak i begge sider, så det passer i dybden, når du trækker det over fliserne på begge sider af hullet.

4

Fliserne lægges tilbage. De ligger nu lidt højere end fliserne omkring dem. VIGTIGT: Fliserne børstes først rene for sand og grus, så du kan lægge dem helt tæt og helt ned på den nye bund.

5

Fliserne stampes ned i plan med den øvrige belægning. Læg et stykke bræt imellem, og dunk med en mukkert eller en brolægger jomfru, indtil de nylagte fliser ligger i højde med fliserne omkring dem.

6

Frisk fugesand fejes ned i fugerne, gerne over flere dage, så kornene bindes tæt sammen. Det forhindrer, at vandet siver ned, så den nye belægning sætter sig igen. Og ukrudt får sværere ved at slå rod.

Materialer

Det eneste materiale, du skal bruge, er lidt grus. Har du ikke en skovlfuld eller to, er der nok nogen i nabolaget, der har

Tidsforbrug

2 timer

Pris

20 kroner

Video

TEKNIK: Fugning af sten og fliser

Med rigtigt fugesand bliver belægningen stærk

Tips & Tricks

Din bestilling
Bestilling
Opret Profil
Bestilling
Du er ved at købe adgang til:
Reparation: Fiks de skæve fliser i indkørslen
Total pris: null kroner
Mere for mindre?
Få over 1000 byggevejledninger og fuld digital adgang for kun 19 kroner
    • Adgang til over 1000 digitale byggevejledninger
    • Du kan opsige dit abonnement når som helt.
    • Efter tilbuddet fortsætter du i løbende abonnement til 79 kr. pr. måned
Kun 19 kr. første måned
Du skal indtaste dit fornavn
Indtast dit efternavn
Ugyldig e-mailadresse
Din adgangskode skal være mindst 6 karakterer
Vis
signup.credentials_form.terms_error
Tilbage
Log ind
Ugyldig e-mailadresse
Adgangskode er påkrævet
Vis
Tilbage