Byggevejledning
Let
Svær
Indkørsel sådan

Indkørslen har fald fra huset og ned mod vejen. På den måde er du sikker på, at regnvandet bliver ledt effektivt væk fra huset.

Hemmeligheden bag enhver flot indkørsel gemmer sig i underlaget. Det skal nemlig opbygges korrekt, så det holder til, at en tung bil kører ud og ind flere gange dagligt, uge efter uge, år efter år.

En klassiker i den forbindelse er den indkørsel, hvor man tydeligt ser to dybe spor fra bilens hjul. Men lige præcis dette scenarie undgår du, hvis du følger opskriften på disse sider.

Grundlæggende skal en indkørsel være et sted imellem 40 og 50 cm dyb målt fra toppen af belægningen og ned, i dette tilfælde målt fra toppen af betonstenene.

LÆS OGSÅ: Find vejledning og inspiration til, hvordan du laver en ny indkørsel, der passer til dine behov.

Muldjorden skal graves væk

Det nederste tykke lag består af stabilgrus, som komprimeres så tæt, at belægningen ikke skrider. Det øverste tynde lag læggegrus sørger så for, at stenene hviler stabilt.

Vigtigst er, at du får gravet ned til råjorden. For løs muldjord kan ikke bære vægten af stabilgrus og belægningssten. Selvom det flotte mønster af beton- og chaussesten måske ser besværligt ud, kan du godt selv lægge det – bare tag dig god tid til at få det præcist.

I bund og grund handler det om at holde de rette afstande, hvilket nemmest gøres med et 10 cm bredt bræt, og så benytte tricket med at placere en chaussesten i midten mellem alle betonstenene.

Til sidst sluttes af med fugesand, og derefter er du den lykkelige ejer af en ny og flot indkørsel, som holder til tung bilkørsel i de næste mange år.

LÆS OGSÅ: Find tips og inspiration til, hvilken belægning, du skal vælge.

Hent byggevejledningen og få hemmeligheden bag den flotte indkørsel

Det er ikke svært at lægge denne indkørsel, men det er et stort og tungt arbejde, hvor du skal være meget omhyggelig med opbygningen af bunden. I byggevejledningen får du en komplet materialeliste, og så viser vi dig, trin for trin, hvordan du kommer sikkert i mål. Du kan blandt andet se, hvordan du:

  • graver den gamle jord væk
  • retter overfladen og gruset af
  • sætter belægningen

Du kan også se fem flotte eksempler på indkørsler med sten i forskellige størrelser og farver. Der er nemlig masser af muligheder for at være kreativ med din indkørsel.

God fornøjelse.