Byggevejledning
Let
Svær
Det er et stort og tungt projekt at lægge sten på en stor gårdsplads, der skal have flere fald, der kan lede vandet ordentligt væk. Men det er ikke svært.

Det er et stort og tungt projekt at lægge sten på en stor gårdsplads, der skal have flere fald, der kan lede vandet ordentligt væk. Men det er ikke svært.

Store flader med grå betonsten i et ensformigt mønster kan godt virke kedelige. Men hvis du lægger rækker af brosten ind imellem, bliver fladen mere spændende at se på. Brostenene har forskellige farver og størrelser, som bryder den grå flade.

Endnu flottere bliver det, hvis belægningen har frodige grønne bede – gerne med jernkanter, som står smukt til både gråt beton og brostenenes naturlige farver.

Det er et stort arbejde at lægge en kæmpe belægning som her, så det har været nødvendigt at leje maskiner til det tunge arbejde – både til al den jord, der først skal fjernes for at kunne bygge det nye underlag op, og til at fordele alt gruset og lægge de store, tunge 50 x 50-cm-betonfliser.

LÆS OGSÅ: Her finder du vejledning og inspiration til din indkørsel.

Hent gør det selv-vejledning

I denne gør det selv-vejledning kan du finde masser af inspiration til din nye belægning. Det er et stort og tungt projekt at lægge sten på en stor gårdsplads, der skal have flere fald, der kan lede vandet ordentligt væk. Men det er ikke svært. Vi viser, hvordan du:

  • laver et solidt underlag under den nye belægning
  • lægger de store fliser
  • lægger brosten i mellemrummene
  • leder vandet væk med drænrender
  • laver bede med jernkanter

God fornøjelse!