De andre nordiske lande har en årelang tradition for at overdække yderdøren til boligen.
Det er det, svenskerne kalder for en “forstuekvist”, men det er faktisk det samme, som vi i Danmark opfatter som et udvendigt, lukket vindfang eller en entre.
I realiteten fungerer “forstuekvisten” blot som en udvidelse af huset - så hvorfor ikke overføre denne praktiske opfindelse til det mindre gæstehus, hvor pladsen ofte er en anelse trang?
Halvtaget på dette gæstehus blev forsynet med brugte betontagsten fra en nabo, som var i gang med at lægge nyt tag på sit eget hus. Nærmest som et lykketræf viste det sig, at de “nye” sten stort set var identiske med dem, der i forvejen lå på hovedbygningen.
Altanen står på “stylter”
Samtidig har man konstrueret en hønsestige op til en hems, og her har man så indrettet sovepladser til gæsterne. Og ikke nok med det: fra hemsen fører en dør ud til en altan, hvor der er plads til et lille bord og et par stole.
Selve altanen står nærmest på “stylter”.
En alternativ løsning kunne være at indrette hele “førstesalen” til soverum og samtidig etablere adgang til den øverste etage via en udvendig trappe. Mulighederne er mange.
Stolperne under altanen er fx det idelle sted til at placere tøjsnoren til familiens vasketøj, eller når sengetøjet skal hænges til luftning - men du kan også placere en hængekøje - eller børnenes gynge mellem stolperne eller mellem væg og stolper.
SE OGSÅ: Anneks