Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Anneks

Byg et anneks eller gæstehus til dine gæster. Med vores byggevejledninger får du både inspiration og guides til, hvordan du selv bygger et anneks.

Anneks eller gæstehus

Ordet anneks bruger man om et kirkesogn, som er tilknyttet et andet sogn. Derfor giver det også god mening, at man anvender ordet anneks om en mindre bygning, der er tilknyttet et hus eller sommerhus.

Et anneks anvendes ofte som gæstehus, og som bygges i tilknytning til et sommerhus eller et almindeligt hus. Udover at blive brugt som gæstehus, er et anneks også fremragende til opbevaring af havemøbler og lignende. Hvis man bygger et anneks med isolering, har man altså også et frostfrit opbevaringsrum.

Et anneks eller gæstehus er altså en let og praktisk løsning, hvis du ønsker at udvide huset, men ikke har tid eller overskud til at skulle i gang med en større ombygning.

Du kan selv bygge dig anneks i enten mursten eller træ. Hvis du bygger et anneks til et sommerhus, er den mest almindelige løsning at bygge dit anneks eller gæstehus i træ. Hvorimod at et anneks i mursten kan være mere hensigtsmæssigt, hvis du bygger det i tilknytning til et almindeligt murstenshus.

Byggetilladelse når du bygger anneks

Når du bygger dit anneks, skal du huske at overholde det nyeste bygningsreglement. Bygger du selv dit anneks er det derfor vigtigt, at du er opmærksom på, hvornår du skal søge byggetilladelse, og hvornår du ikke behøver at indhente en byggetilladelse. Derudover skal du selvfølgelig overholde reglerne vedrørende afstand til skel, bygningens højde m.m., når du selv bygger dit anneks.

Byg selv et anneks

Bygger du selv dit anneks, kan du gøre det meget billigere, end hvis du køber et færdigt byggesæt i det lokale byggemarked. Du er også selv herre over, hvordan dit anneks skal se ud, når du selv bygger annekset, og du bestemmer selv, hvilken kvalitet, du vil bygge annekset i.

Du kan også nemt bygge et anneks i genbrugsmaterialer, på den måde kan du bygge dit anneks endnu billigere, og du kan få nogle ekstra kvadratmeter i form af et gæstehus eller opbevaringsrum til næsten ingen penge.

I vores byggevejledning til annekser viser vi dig, hvordan du med en enkle, gennemtænkte konstruktioner kan opnå resultater med meget høj kvalitet. Følg vores tegninger, trin for trin, og få et anneks, du kan være stolt af, og et kvalitetshus, der holder i mange år. Vi har flere forskellige annekser, som du kan vælge at bygge.

Isoleret anneks

Hvis du bygger et anneks, som du gerne vil anvende som gæstehus, så bør du isolere annekset. Hvis du isolerer annekset kan du også sikre, at du gennem vinteren har et opbevaringsrum, som er frostfrit, hvilket kan være meget nyttigt, hvis du vil opbevare værktøj på batteri, planter eller lignende, der skal beskyttes mod vinterens kulde.

Et isoleret anneks har også et bedre indeklima end et uisoleret anneks og er ikke i samme grad udsat for råd og skimmelsvamp. Et isoleret anneks er selvfølgelig også nemmere at varme op, hvis du har behov for dette i den kolde tid.

Et solidt fundament sikrer at dit anneks bliver stående

Vi anbefaler, at den bærende og afstivende konstruktion udføres nøjagtigt. Hvis jorden er blød, kan annekset synke, men ved at lave et solidt punktfundament, så bliver dit anneks garanteret stående mange år frem i tiden. Følg vores tegninger og indkøbsliste nøje. Vi viser dig, hvordan du fx kan støbe betonklodser under stolperne. Klodserne støbes ganske enkelt ved at hælde cirka 5 cm færdigblandet beton ned i de udgravede huller.

Sæt dit eget præg på annekset

Et hjemmebygget anneks er et rigtigt godt gør det selv-projekt. Både for den erfarne håndværker, der kan udfordre sig selv med smarte detaljer, men også til den mere uerfarne gør det selv-mand, der kan lære rigtigt meget undervejs. Et anneks er relativt ufarligt at bygge, så længe man sikrer at fundamentet er i orden. Når du bygger dit eget anneks, får du også stor mulighed for selv at sætte dit præg på byggeriet.

Læs også: Byg selv et flot lysthus til haven

Din bestilling
Bestilling
Opret Profil
Bestilling
Du er ved at købe adgang til:
Total pris: null kroner
Mere for mindre?
Få over 1000 byggevejledninger og fuld digital adgang for kun 19 kroner
    • Adgang til over 1000 digitale byggevejledninger
    • Du kan opsige dit abonnement når som helt.
    • Efter tilbuddet fortsætter du i løbende abonnement til 79 kr. pr. måned
Kun 19 kr. første måned
Du skal indtaste dit fornavn
Indtast dit efternavn
Ugyldig e-mailadresse
Din adgangskode skal være mindst 6 karakterer
Vis
signup.credentials_form.terms_error
Tilbage
Log ind
Ugyldig e-mailadresse
Adgangskode er påkrævet
Vis
Tilbage