Anneks

Byg et anneks eller gæstehus til dine gæster. Med vores byggevejledninger får du både inspiration og guides til, hvordan du selv bygger et anneks.

Hvad er et anneks?

Et anneks er en mindre bygning, der bygges ved et hus eller sommerhus. Et anneks anvendes typisk som gæstehus, og kan bygges i både træ og mursten. Annekser i sommerhusområder bygges dog normalt i træ - på samme vis som en hytte.

Kræver et anneks byggetilladelse?

I følge Småhusreglementet må man opføre op til 50 kvm kvadratmeter på grunden – uden anmeldelse eller byggetilladelse fra kommunen. Du bør dog undersøge, om der er lokale servitutter eller deklarationer, der har indflydelse på opførelsen af småbygningerne. Småbygningernes areal regnes ikke med i etagearealet ved beregning af grundens bebyggelsesprocent.

Byg selv et anneks

Et billigt gæstehus kan du købe som et “færdigt byggesæt” i et byggemarked. Annekset er egentligt udmærket, men det er klart, at du får råd til bedre kvalitet, hvis du selv bygger din anneks. Vi viser dig, hvordan du med en enkel, gennemtænkt konstruktion kan opnå et resultat med meget høj kvalitet. Følg vores tegning, trin for trin, og få et anneks, du kan være stolt af, og et kvalitetshus, der holder i mange år. Vi har forskellige annekser, som du kan vælge at bygge.

Et solidt fundament sikrer at din anneks bliver stående

Vi anbefaler, at den bærende og afstivende konstruktion udføres nøjagtigt. Hvis jorden er blød, kan anneksen synke, men ved at lave et solidt punktfundament, så bliver din anneks garanteret stående mange år frem i tiden. Følg vores tegninger og indkøbsliste nøje. Vi viser dig hvordan du fx kan støbe betonklodser under stolperne. Klodserne støbes ganske enkelt ved at hælde cirka 5 cm færdigblandet beton ned i de udgravede huller. Stolperne stilles bare oven på tørbetonen, der endelig ikke må blandes op med vand. I løbet af en måneds tid har betonen suget vand til sig fra jorden, og den er hærdet op til en hård “flise”. Alternativt kan du smide 5 cm grus ned i hvert hul og en flise ovenpå. Stolpen stilles så bare direkte oven på flisen. Endelig kan du selvfølgelig grave sokkelsten ned og bolte stolperne fast til dem. Når du derimod kommer til selve beklædningen af huset, er der mange andre muligheder for at præge byggeriet.