Halvtag - så let bygger selv et halvtag

Halvtag med flere fordele

Det halvtag vi har bygget her er beklædt med tagpap og afsluttet med aluminiumslister. Det giver ikke kun et flot halvtag, men også et ganske solidt halvtag, som du kan have glæde af i mange år.

Under halvtaget er der god plads til brænde. Men ikke blot én stor stak, der risikerer at vælte. Og ikke blot én stor stak af brændet fra sidste år og det nyindkøbte, knapt så tørre oven i hinanden. Nej, her er der styr på sagerne.

Inddeling under halvtaget holder styr på brændet

Under halvtaget er der inddelinger lavet af stolper og rionet. Det adskiller brændestakkene, eller brændet fra havemøblerne, hvis det er dem, du har stående i en af sektionerne. Skillevæggene lader samtidigt vinden blæse omkring brændet, så det forbliver tørt.

Solide materialer sikrer halvtaget

Du kan selvfølgelig sagtens bygge et halvtag af en håndfuld stolper og de brædder, du måtte have liggende. Men i artiklen her har vi valgt luksusmodellen med fast tag og med fokus på udseendet. Det gør vi både for at sikre vores halvtag et langt liv, og fordi det har en ret fremtrædende placering i haven.

Alt i alt betyder vores valg af materialer, at halvtaget, der er cirka fire meter langt, kommer til at koste omkring 4000 kroner.

Få komplet byggevejledning: Halvtag - byg det selv!

På trods af det eksklusive udseende, er det faktisk ikke et svært projekt. Hvis du har lidt erfaring med at bruge dine hænder, skal du blot følge den detaljerede trin for trin-guide, så har du vejens flotteste halvtag på en god, lang weekend.

LÆS OGSÅ: Her på Gør Det Selv har vi bygget mange forskellige typer brændeskure - her kan du se dem alle sammen og finde den model, der passer bedst ind i din have: Se alle brændeskure