Brændeskure

Hold dit brænde tørt med et flot og solidt brændeskur, der skærmer af for vind og vejr, men alligevel slipper lidt frisk luft igennem. Her finder du masser af byggevejledninger til små og store brændeskure, plus masser af andre slags vejledninger, der hjælper og inspirerer dig med at overskue projektet og viser alle dine muligheder.

  Alle artikler om brændeskure

  Byg selv brændeskur

  En brændeovn er hyggelig og en god måde at holde udgifterne til varme nede. Det er selvfølgelig forbundet med mere arbejde end fjernvarme eller oliefyr, og du bliver nødt til at købe brænde – og opbevare det. Her får du brug for et godt brændeskur, og et hjemmelavet brændeskur er et rigtig godt gør det selv-projekt.

  Det er vigtigt, at brændet får luft, når det skal tørre. Det skal være første prioritet, når du skal bygge brændeskur. Et brændeskur behøver ikke være et stort, flot byggeri med masser af detaljer. Et godt brændely kan være et ganske simpelt halvtag, hvor træet er beskyttet fra toppen, men åben i siderne, så vinden kan tørre brændet.

  LÆS OGSÅ: Sådan bygger du et skur af billige materialer

  Brændeskur tegninger - find dem i byggevejledningerne

  Hvis du selv skal bygge et brændeskur, kræver det nogle pålidelige brændeskur tegninger, som du kan bygge efter. I alle vores byggevejledninger til brændeskure finder du detaljerede trin for trin fotos og/eller letforståelige tegninger.

  Brændeskur med halvtag

  Et halvtag er faktisk alt, der skal til, for at have et velfungerende brændely. Det kan du i teorien lave af et par stolper og brædder, du har i overskud, men vi viser dig her, hvordan du kan bygge et rigtig flot brændeskur som halvtag.

  Se byggevejledningen her: Byg selv halvtag over brændestakken

  Et godt brændeskur giver hurtigt tørt brænde

  Brænde må maksimalt indeholde 18 procent vand, når du smider det i brændeovnen. Det er vigtigt, at bunden i dit brændeskur består af fliser, paller eller lignende, så træet ikke ligger på jorden. Hvis der er god lufttilførsel i dit brændely, kan træet tørre på en sæson, hvis du selv har fældet det.

  Få inspiration og tips til brændeskur

  Der findes mange bud på det perfekte brændeskur. Her på siden har vi samlet nogle af de bedste tips og tricks sammen med vores byggevejledninger til brændeskure og brændely.

  God arbejdslyst!

  LÆS OGSÅ: Få inspiration med 5 tips til brændeopbevaring indendørs og brændeopbevaring udendørs