Alle har ret til et godt drivhus

Duften af drivhus på en varm sommerdag, findes der noget bedre? Vi synes, at alle har ret til et drivhus. Herunder kan du finde inspiration til det drivhus, der lige præcis dækker dine behov, og som du selv kan bygge.

Løsningen til den lille have

Måske er pladsen trang, men lysten til et drivhus stor. Selvom du ikke har en stor have, kan du let få plads til et lille drivhus, hvor du kan samle de lækreste, smagfulde og solmodne tomater om sommeren.
Vi har samlet tre forskellige drivhuse, du selv kan bygge, og ikke kræver den store plads, men hvor du stadig får fornøjelsen af drivhusets mange glæder.

Se de tre drivhuse her

Den flytbare model

Er du mere til et lidt større drivhus, du kan bevæge dig rundt i og have vandkande og skovle stående parat til at pusle om afgrøderne med, så findes der mange forskellige løsninger på markedet. Den lette løsning er at købe et drivhus med et aluskelet i det nærmeste byggemarked og bruge en weekend på at samle det.
Men du kan også se, hvordan du selv bygger et drivhus, der har den store fordel, at det let kan pakkes sammen om vinteren og stilles et nyt sted til foråret. Det kan være smart, hvis du ejer et sommerhus eller en kolonihave, hvor du ikke vil risikere, at dit drivhus går til i en efterårsstorm.

Læs mere om det smarte drivhus her

Den store drøm

Skal du udleve de store drømme og anlægge et orangeri i haven, så er der også råd for det.
Du kan selvfølgelig vælge at købe en færdig løsning, men det er meget sjovere selv at designe og bygge det, så det passer til de ønsker, du har for projektet. At opføre et orangeri er et større arbejde og kræver derfor en del tålmodighed. Men det er godt givet ud. Du kan læse mere om, hvordan vores tømrer tog udfordringen op og byggede sit eget orangeri og samtidig finde inspiration i de mange tegninger over projektet.

SE BYGGEVEJLEDNINGEN: Byg selv orangeri

Gør drivhuset klar til sæsonen

Uanset hvilken størrelse drivhus du kaster dig over, så er glæden ved det meget større, hvis dine planter ikke bliver ramt af sygdomme og svamp. Derfor er det en god idé hvert år at klargøre drivhuset til den kommende sæson, på den måde mindsker du risikoen for, at dine planter går til i eksempelvis et svampeangreb.

    Andre læser lige nu ...

    Mere fra kategorien Drivhus og orangeri