Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Smarte drivhuse på næsten ingen plads

Gem artikel Du skal være logget ind for at gemme artikler

Det er sjovt at have et drivhus – men ikke alle har den nødvendige plads i haven. Vi har bygget tre drivhuse, der blot fylder 1, 2 og 3 kvadratmeter.

Byg selv drivhus

Det er nemt at bygge drivhus, når du følger vores byggevejledninger.

Drivhus på 1 kvadratmeter

Drivhus 1 kvadratmeter

Drivhuset passer til to plantesække.

Vil du have friske, solmodne tomater og agurker, men har du ikke plads eller lyst til at have et stort drivhus i haven, så er løsningen her: et dekorativt drivhus, der fylder mindre end en kvadratmeter, og som alligevel kan rumme et par plantesække.

BYGGEVEJLEDNING: Under 1 kvadratmeter

Drivhusets konstruktion er enkel. Siderne består af fire næsten ens rammer, der samles med fire hjørnestolper. Når de er samlet, kan taget beklædes med to ens trekantede rammer, der giver drivhuset en sjov og utraditionel form.

Drivhus på 2 kvadratmeter

Drivhus 2 kvadratmeter

Der er masser af plads til både grønsager, krydderurter og blomster i det lette drivhus.

Her får du opskriften på et drivhus, der kan placeres op ad en væg. Det er bygget uden glas eller akrylplastplader – vinduerne er nemlig af solbestandig klar plastdug, der holder i mange år.

BYGGEVEJLEDNING: 2 kvadratmeter

Vægdrivhuset har overraskende god plads til mange planter og plads til dig, der skal passe dem. Du kan endda stå oprejst i det. Det er nemt at bygge, og så ligner det oven i købet et rigtigt drivhus og ikke en kedelig kasse.

Drivhus på 3 kvadratmeter

Drivhus 3 kvadratmeter

Drivhuset tager ikke meget plads op, alligevel kan du sagtens have fire tomatplanter og meget mere.

Dette drivhus tager ikke særlig meget plads op – kun 135 x 250 cm i grundplan – men rummer en masse. Du skal nemlig ikke ind i drivhuset, men kan komme til planterne udefra – fra begge sider.

BYGGEVEJLEDNING: 3 kvadratmeter

Du kan bygge drivhuset på 3-4 dage, og det tager egentlig kun så lang tid, fordi du skal vente på, at malingen tørrer. Selve samlingen af de forskellige dele kan du klare på en weekend.

Den enkle konstruktion gør, at drivhuset ikke dominerer din have eller terrasse, og plastic i stedet for glas gør, at der ikke er nogen fare, hvis ungerne spiller bold i nærheden.

FIND MERE INSPIRATION: Byg dit eget drivhus

Opret Profil

purchase.course_name_message

Opret Profil
Bestilling
Du skal indtaste dit fornavn
Indtast dit efternavn
Ugyldig e-mailadresse
Din adgangskode skal være mindst 6 karakterer
Vis
signup.credentials_form.terms_error
Log ind
Ugyldig e-mailadresse
Adgangskode er påkrævet
Vis
Tilbage