Drivhus

Forlæng din havesæson med et drivhus. Her finder du inspiration og byggevejledninger til, hvordan du selv kan bygge et drivhus, der passer til din have.

Byg dit eget drivhus

Et drivhus forlænger din havesæson. I Norden varer sommeren desværre ikke evigt, men med et drivhus er planterne beskyttet mod vind og vejr. I drivhuset kan du dyrke de lækreste grøntsager, og intet kan måle sig med friskplukkede solmodne tomater fra eget drivhus. Og så sparer du selvfølgelig penge, når du selv bygger drivhuset. Det er faktisk slet ikke så kompliceret.

Uanset om du foretrækker et vægdrivhus, et stort orangeri eller et minidrivhus, så har vi byggevejledningen. Vi viser dig trin for trin, hvordan du bygger det perfekte drivhus i netop den størrelse, der passer dig.

Byg et drivhus op ad væggen

Hvis du drømmer om egen avl af velsmagende agurker, chiliplanter eller solmodne tomater, så er vægdrivhuset måske noget for dig. Også selvom du ikke har en stor have. Det kræver nemlig ikke særlig meget plads, blot et par kvadratmeter sydvendt mur eller væg, som drivhuset kan placeres op ad. Følg vores guides og få gode råd til valg af materialer, så du kan bygge et fantastisk vægdrivhus.

Drivhus til kolonihaven eller sommerhuset

Lukker du sommerhuset eller kolonihaven af for vinteren, kan du ligeså godt pakke drivhuset væk samtidig. Og er du nybegynder, kan du overveje denne løsning, før du bygger et tungt og dyrt glashus. Det er nemt, hurtigt og billigt at sætte op.

Byg selv et orangeri

Har du masser af plads i haven, så kan du overveje at bygge dit eget orangeri. Det kræver ganske vist noget arbejde. Du kan fx bygge et orangeri med indlagt strøm, der giver et godt lys om aftenen. Orangeriet er en kombination af et drivhus og en udestue. Vi har taget det bedste fra begge og bygget dit nye yndlingssted, så du kan tilbringe mange flere timer i haven. Det er bygget i moduler, så det er let at samle. Vi har en udførlig guide, der trin for trin viser dig, hvordan du selv kan bygge det perfekte orangeri.

Skift drivhusglas

Flyvende fodbolde og stærke storme ala Gorms hærgen over danske drivhuse resulterer ofte i smadrede drivhusruder. Drivhusglas er typisk af en tyndere og dårligere kvalitet end almindelig vinduesglas, da der ikke stilles samme krav til isolering og holdbarhed. Til gengæld er drivhusglas billigere, og kan købes hos enhver glarmester. Vi viser dig, hvordan du selv kan skifte det ødelagte drivhusglas ud. Du kan også vælge andre materialer til dit drivhus i stedet for glas - fx plexiplas eler plastfolie.