Byggevejledning
Let
Svær

Isoleret hundehus

Hunde har godt af frisk luft. Og hvis du hund elsker at være udendørs, selv når vejret er koldt og blæsende, kan du forkæle den lidt med et varmt isoleret hundehus. At bygge et isoleret hundehus er en relativt ukompliceret affære, og det eneste, du skal investere i, er noget godt træ og lidt maling.

Vælg det rigtige træ til dit hundehus

Hundehuset bliver udsat for elementernes rasen, og derfor skal du også vælge træ, der kan holde til det. Vi har valgt at bygge i trykimprægneret træ, da det egner sig godt til et isoleret hundehus. Men hvis din hund gnaver i alting, bør du vælge ubehandlet træ og male det med ufarlig træbeskyttelse. Vi bruger helt almindelig krydsfiner til siderne i vores hundehus og trykimprægneret træ til tag og gavle.

Hundehus samles i haven

Vi skærer alle dele af hundehuset, gavle, gulv, indgangshul, sidebeklædning og tag, til i værkstedet, inden vi samler det hele i haven, hvor hundehuset skal stå. Til vores hundehus har vi valgt at lave taget med klinkbrædder, så vandet bliver ledt væk fra taget.

Isoleret hundehus fra bunden

Vores hundehus skal selvfølgelig have et solidt lag isolering. Vi isolerer bunden af hundehuset med mineraluld, som vi tilpasser til gulvet i vores hundehus. Vi fastgør det med kraftig plastik. Så er der isoleret hundehus.

Tilpas selv størrelsen på dit byg selv hundehus

Vi har lavet vores hundehus, så det passer til en mellemstor hund – for eksempel en labrador. Men hvis du har en større, eller mindre, hund, kan du bare tilpasse åbningen, så den passer i størrelsen. Hullet saves til med en stiksav.

Klinktaget er prikken over i’et

Taget på vores hundehus er klinkbygget, og det er den detalje, der gør hundehuset til noget specielt. Det er ikke svært at få brædderne til at ligge på den rette måde og med den rette afstand. Det kræver bare lidt grundig planlæg. Hvis du henter byggevejledningen til isoleret hundehus, kan du se, hvordan du bygger det perfekte hundehus. God arbejdslyst!