Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Byg selv kaninbur - og få det som du vil ha det!

Print Gem artikel Du skal være logget ind for at gemme artikler

Bygger du kaninburet selv, kan du få det i lige den størrelse, som passer hjemme hos jer. Det er både nemt og billigt.

Byg selv et nemt kaninbur

Kaninbur

I dag finder du et stort udvalg af kaninbure i butikkerne. Typisk er det dog sådan, at de billigere kaninbure er meget små, mens de større modeller er urimeligt dyre. Bygger du i stedet kaninburet selv, får du det i den størrelse, der passer dig – og til en billig penge.

Byg selv kaninbur i to etager

Bygger du førstesal på dit kaninbur, er det nemt at bygge stort nok til, at dine kaniner kan få lidt motion, også når de er alene hjemme.

Brug fantasien når du selv bygger kaninbur

Et byg-selv-kaninbur er hyggeligt at bygge. Du kan for eksempel lade børnene stå for dekoreringen, så det bliver jeres helt eget unikke bur.

Kaninbur kan bygges af restmateriale

Til et kaninbur behøver du ikke investere i nye dyre materialer. Alt hvad du behøver er to slags træ, som sagtens kan være restmaterialer fra andre projekter.

To slags træ til kaninburet

Du behøver ikke mere end to slags træ for at bygge kaninburet. Brug vandfast krydsfiner til sider, bund og tag, og benyt et par terrassebrædder til resten. Med terrassebrædder kan du lave lister til dit kaninbur, så du ikke skal ud at købe nye dyre lister. Har du ikke nogle passende restmaterialer liggende, kan du bygge kaninburet selv for omkring 500 kr. i materialer.

Kaninbur udendørs

Ved selv at bygge kaninburet i vandfast krydsfiner og terrassebrædder kan du placere dit kaninbur udendørs, uden at det ødelægges af vind og vejr.

Nemt og hurtigt kaninbur

Går du systematisk til værks, er det ikke svært selv at bygge det kaninbur, du kan hente instruktionen til her. Den øvede gør det selv’er kan desuden bygge kaninburet på en dags tid.

Sådan bygger du et kaninbur

Pladedelene skæres som det første ud, mens vi venter lidt med udskæringen til vinduerne i de to låger. Skær således til en start sideplader, bagplade, top og bund samt førstesalen ud, så de ligger klar.

Samlelisterne laver vi selv i stedet for at købe dyre lister. Og det gøres ved at flække nogle stumper terrassetræ i tre lige brede dele. De skæres til på længden og skrues fast til sidestykkerne med 4 x 40 mm skruer. Begynd med de forreste lodrette lister, der skal flugte med sidepladens front, herefter den bageste liste, der skal rykkes ind svarende til pladetykkelsen på bagpladen.

Mod bunden skal listerne slutte omkring 5 centimeter før pladen, så der bliver plads til soklen.

Bagpladen skrues på, når begge sider er blevet forsynet med samlelister. Hele konstruktionen har nu form som et U og kan stå af sig selv. Herefter fastgøres de to vandrette samlelister på bagpladen - og de to øverste vandrette samlelister sættes fast på sidepladerne.

Soklen, der består af hele terrassebrædder, skrues indvendigt på de tre sider og er med til at hæve bundpladen fri af jorden. Skal buret stå på fliser, kan du evt. helt undvære bundpladen. Det forreste sokkelstykke fastgøres til de to sokkelstykker i siderne.

Gulvet på de to etager lægges nu på plads. På førstesalen bruges listerne som understøtning. Vent med at skrue gulvene fast, til du er sikker på, at det hele passer. Herefter placerer du “trappen” mellem de to etager. Laver du trappen stejl, kan du evt. forsyne den med små lister, så den bliver mere skridsikker.

Rammen forrest på buret (se tegning til venstre) er det næste, som du sætter på. Også den består af trykimprægnerede terrassebrædder, der tilskæres og skrues fast i en ramme hele vejen rundt.

Hullerne til vinduer i lågerne skærer du ud med stiksav. Vi har valgt at lave et stykke i den venstre låge, der giver kaninen lidt privatliv. Men udformningen af hullerne kan du i princippet selv bestemme. Bagefter skal der monteres volierenet med en klammepistol hele vejen rundt, så nettet sidder godt fast.

Taget skrues til mn eller anden form for træbeskyttelse. Det skal alligevel nok holde i mange år!

Materialer

Tidsforbrug:

Den øvede gør det selv’er kan bygge buret på en dags tid.

Pris:

Er du nødt til at købe alle materialer, kan du bygge buret for ca. 500 kr.

Sværhedsgrad:

Går du systematisk til værks, er det ikke svært at bygge det kaninbur, vi viser her.

Tegning

Vores bur

Vi har lavet dette bur af vandfast 21 mm krydsfiner og terrassebrædder på 32 x 125 mm. Buret er samlet med
4 x 40 mm skruer.

Log ind eller køb adgang

Video

VÆRKTØJ: Sådan bruger du rundsaven

I videoen her lærer du alt om om rundsavens muligheder, klinger og funktioner. Rundsaven er bomstærk og kan med den rigtige indstilling klare alt fra grove til helt fine snit - både lige og forskellige vinkler. Og med den rigtige klinge kan du bruge saven i både træ, metal, gasbeton og kunststof.

TIPS: Lad rundsaven skære i underlaget

Magasin-artikel

Hent magasin-artikel

Hent artiklen i PDF-format, som den oprindeligt blev bragt i Gør Det Selv-magasinet.

Din bestilling
Bestilling
Opret Profil
Bestilling
Du er ved at købe adgang til:
Byggevejledning: Byg selv kaninbur - og få det som du vil ha det!
Total pris: null kroner
Mere for mindre?
Få over 1000 byggevejledninger og fuld digital adgang for kun 19 kroner
    • Adgang til over 1000 digitale byggevejledninger
    • Du kan opsige dit abonnement når som helt.
    • Efter tilbuddet fortsætter du i løbende abonnement til 79 kr. pr. måned
Kun 19 kr. første måned
Du skal indtaste dit fornavn
Indtast dit efternavn
Ugyldig e-mailadresse
Din adgangskode skal være mindst 6 karakterer
Vis
signup.credentials_form.terms_error
Tilbage
Log ind
Ugyldig e-mailadresse
Adgangskode er påkrævet
Vis
Tilbage