Vi besøger Danmarks hyggeligste legehus

Her kan du komme med på inspirationstur til Mimis dagpleje, hvor ungerne har fået et nyt super solidt legehus. Huset er bygget i børnestørrelse med masser af små kreative indslag.

Nordens hyggeligste iskiosk ligger med udsigt til sandkassen i Mimis private dagpleje og er drevet af frivillige børn.

Butikken, som er bygget i en klassisk stil, kopierer skandinaviske træbygninger fra Skagen til Finmarken.

Skuret er desuden udstyret med eget køkken, hvorfra der serveres en frisk dagens ret samt diverse kolde anretninger. Kiosken er et besøg værd for alle i skala 0-5 år og deres voksne venner.

Legehuset i Mimis dagpleje er et eksempel på, at man sagtens kan bygge solidt og for sjov på samme tid.

Legehuset er bygget op omkring et skelet af standardprofiler fra byggemarkedet pakket ind i forskallingsbrædder med et enkelt 10 cm tykt lag isoleringsmateriale imellem. Gulvet er af betonfliser, og taget er lavet af et par nye Cembrit-plader.

1

Bygget som et almindeligt skur. Skelettet er lavet i 90 x 45 mm reglar. Spærkonstruktionen er lavet af tilsvarende profiler, og undertaget er af OSB-plade.

2

Facaden er af forskallingsbrædder. Brædderne er skruet på som en klinkbeklædning, der giver skuret et fuldendt udtryk.

3

På indersiden ligner legehuset et badehotel for børn. En beklædning af lodretstillede og hvidmalede brædder danner en rolig baggrund for alt det nødvendige udstyr, en legekiosk kræver.

4

Legehuset er hævet over gården. Selvom legehuset står ude, skal det kunne holdes rent. Derfor er det hævet en flise over terræn, så der kan fejes ud.

5

Plantekassen er lavet af en palleramme, som er savet over på midten af den korte side. Kassen har fået installeret en bund lavet i plade, som er skruet på med vinkelbeslag.

    Andre læser lige nu ...

    Mere fra kategorien Legehus