Legehus

Forkæl ungerne med et flot legehus. Et legehus er et godt gør det selv-projekt. Vi giver inspiration og byggevejledning til, hvordan du bygger et legehus til ungerne.

Byg legehus til børnene

Med et legehus i haven har dine børn beskæftigelse i timevis. I vores artikler får du grundig vejledning til at bygge det perfekte legehus - alt efter ambition og formål. Der er penge at spare ved at bygge legehuse selv - og børnene kan være med til at bestemme, hvordan deres helt eget legehus skal se ud og indrettes.

Tjek reglerne, før du bygger et legehus

Et legehus vil næppe kræve, at du spørger myndighederne om tilladelse til at bygge. Der må nemlig opføres to småbygninger på hver maks. 10 m2, uden at du søger byggetilladelse eller anmelder byggeriet. Der findes dog regler for, hvor højt du må bygge tæt på skel. Derfor er det en god idé at kontakte kommunens tekniske forvaltning og fremlægge dine planer, før du går i gang med at bygge legehus.

Byg det perfekte legehus

Vi har forskellige typer legehuse i træ, som du alt efter pris og kvalitet kan vælge at bygge. Du kan fx bygge et trekantet legehus, der både kan bruges som legehus og gæstehus. Du kan også bygge et legehus i et træ - eller komme ned på jorden med et luksus legehus i børnehøjde.

Vi guider dig trin for trin til, hvordan du selv bygger et legehus og monterer tilbehør. Hvad med en rutchebane på taget eller en brandmandsstige, som børnene kan suse ned af? Du finder inspiration og vejledning til, hvordan du selv bygger et legehus i god kvalitet.

Byg et legehus på én dag

Det behøver ikke at være kompliceret at bygge legehuse. Du kan bygge et legehus på en dag! Byg fx dette flotte pandekage-legehus, eller stil et legehus op uden brug af værktøj, som tilmed bare kan klappes sammen og stilles væk. Se her, hvordan du samler delene til legehuset, trin for trin.

Du kan også vælge at bygge et legehus med magiske brædder eller prøve kræfter med at lægge stråtag på legehuset - to professionelle tækkere viser dig, hvordan du skal gøre.