Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Legehus

Forkæl ungerne med et flot legehus. Et legehus er et godt gør det selv-projekt. Vi giver inspiration og byggevejledning til, hvordan du bygger et legehus til ungerne.

Byg selv legehus i træer eller på jorden

Plager ungerne om eget hus i haven? Så har du vundet det perfekte gør det selv-projekt. Her kan du give fantasien og kreativiteten frit løb, for der er masser af muligheder. Du finder trin for trin-byggevejledninger til dem alle her på siden.

Legehus i træ

Du skal have fat i sav og skruemaskine, for det er mere end oplagt at bygge legehuset i træ. Prisen er du næsten selv herre over, det er kun dine (og muligvis børnenes) ambitioner, der bestemmer, om det skal være et simpelt lille A-hus, en træhytte oppe i et træ, et legehus i moduler, børnene selv kan flytte rundt på – eller luksusudgaven, der står på pæle, og som vil give alle naboernes legehuse baghjul.

Billigt legehus

En stak billige brædder kan lynhurtigt omdannes til smarte byggeklodser til et billigt legehus, som børnene selv kan samle på alle mulige kreative faconer. Hak i hak-samlingerne giver utallige muligheder for at bygge huse, både eller flyvemaskiner. Når du har lavet en god stak brædder klar, skal der blot tilsættes børnefantasi, så er alt muligt.

Løsningen er så enkel, at de større gør det selv-børn også kan være med til selv at lave brædderne. Og skal brædderne males, kan selv de små være med.

En anden forholdsvis billig løsning er det lille trekantede A-hus, som er bygget af standard-træ fra byggemarkedet. Her kan ungerne kravle op i det hævede, hyggelige lille hus og indrette deres helt egen hule.

Byg selv legehus i luksusudgave

Skal børnene have det bedste af det bedste – og vil du gerne have et legehus, der faktisk er pænt at se på, så skal du gå efter luksusmodellen. Huset er den perfekte idyl, bygget på pæle, så det næsten er en træhytte, blot til haven uden store træer.

Det er naturligvis ikke helt billigt, men til gengæld giver det gør det selv’eren noget at lege med, mens der bliver bygget.

Legehus i træer

Og så er der selvfølgelig den ultimative drenge- eller pigedrøm: Hytten i træet. Den får du også en guide til, og har du træer af en vis størrelse, er det altså en virkelig sjov udfordring at bygge. Og en drøm at lege i.

Igen tager vi udgangspunkt i materialer fra byggemarkedet, og vi holder prisen nede – for med mindre du har en kæmpe børneflok, skal legehuset jo nok ikke holde i mange, mange år, før ungerne er så store, at det er helt andre og langt større boligprojekter, de skal bruge din hjælp til.

SE BYGGEVEJLEDNING: I byggevejledningen her kan du se, hvordan vi bygger en hule i et træ.

Din bestilling
Bestilling
Opret Profil
Bestilling
Du er ved at købe adgang til:
Total pris: null kroner
Mere for mindre?
Få over 1000 byggevejledninger og fuld digital adgang for kun 19 kroner
    • Adgang til over 1000 digitale byggevejledninger
    • Du kan opsige dit abonnement når som helt.
    • Efter tilbuddet fortsætter du i løbende abonnement til 79 kr. pr. måned
Kun 19 kr. første måned
Du skal indtaste dit fornavn
Indtast dit efternavn
Ugyldig e-mailadresse
Din adgangskode skal være mindst 6 karakterer
Vis
signup.credentials_form.terms_error
Tilbage
Log ind
Ugyldig e-mailadresse
Adgangskode er påkrævet
Vis
Tilbage