Byggevejledning
Let
Svær
1. START MED ET FUNDAMENT
  1. START MED ET FUNDAMENT

Hvad du vil have under dit skur, bestemmer du, men der er brug for et fast underlag.

Vi har valgt at stille skuret i stolpesko på et afrettet underlag, hvor vi til sidst lægger fliser. I princippet kan du blot rette jorden af på det sted, hvor dit skur skal stå, og så støbe stolpeskoene ned.

REDAKTIONEN ANBEFALER: Støb verdens nemmeste fundament

Men en flisebelægning, et lag af skærver eller lignende giver flere muligheder for, hvad du kan placere i dit skur. En stampet jordbund bliver hurtigt til en pløret masse, hvis det regner, og du går ind og ud. En fast bund beskytter også fx plæneklipperen.

2. SKELETTET ER EN SIMPEL RAMME-KONSTRUKTION Ved første øjekast ser det måske komplekst ud, men der er reelt tale om, at du skal sætte 16 stykker træ sammen til en ramme. Har du fokus på præcisionen og sørger for at tjekke de rette vinkler jævnligt, er det nemt for den erfarne og lærerigt for den let øvede. Konstruktionen kan du i øvrigt bruge til mange andre byggerier.

3. TAGET ER EN KLASSISK KONSTRUKTION
  1. TAGET ER EN KLASSISK KONSTRUKTION

Taget her er bygget med hanebåndsspærfag. Det er gammel og stærk måde at bygge et tag på.

Et hanebåndsfag består af en trekant, der i sig selv er en meget stærk konstruktion. Du kan justere vinklerne i trekanten, så du får den taghøjde, du ønsker. Eller du kan bestemme vinklen og få en helt bestemt taghældning, alt efter hvad der er vigtigst.

Du skal sikre dig, at hvert spærfag står i lod.

Du skal sikre dig, at hvert spærfag står i lod.

4. EN LUFTIG BEKLÆDNING LADER BRÆNDET TØRRE Nu er selve konstruktionen af skuret færdigt, og det er tid til at lukke det af for vejr og vind. Tagpladerne skal lægges på, og tagkonstruktionen skal gøres fast til skelettet, så taget ikke kan blæse af. Vi gør tagkonstruktionen fast med brædder (tænger) der holder godt fast i skelettet.

Selve beklædningen laver vi her helt simpelt med lange, vandrette brædder, der beklædes med lodrette brædder. Når det hele er færdigt og malet, skal der sættes tagrender op.

DOWNLOAD PDF'en OG FÅ EN DETALJERET BYGGEVEJLEDNING