Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Denne juletræsfod får dit juletræ til at stå helt lige

Gem artikel Du skal være logget ind for at gemme artikler

Et enkelt bræt er alt der skal til at bygge en juletræsfod, der kan genbruges år efter år. Et par simple kiler sikrer, at træet står helt lige.

547904395_1280x720

VIDEO: Uanset hvor tyk eller tynd stammen på juletræet er, kommer det til at stå lige i denne juletræsfod.

Har du et bræt, en hulsav, en sav og en skruemaskine – kan du ret nemt bygge en solid juletræsfod, som sikkert og stabilt kan holde mange forskellige størrelse træer – fuldstændig i lod.

Ved at lave hullet i din juletræsfod på 100 mm i dybden og 82 mm i diameter får du god plads til selv større træer med bredde stammer. Og til de mindre træer sætter du bare kiler ned langs siderne af stammen (her bruger vi tøjklemmer).

Har du købt dig et så stort juletræ, at stammediameteren er over de 82 mm, er der selvfølgelig også råd for det. Du skal så bare lige save/hugge lidt af siderne på stammen, indtil den kan gå ned i hullet på din juletræsfod. Sørg for at save/hugge nok af, så der også her bliver plads til kiler.

Sådan bygger du en juletræsfod

For at bygge din juletræsfod skal bruge et bræt på ca. 2,5 meter, og det skal være 12 cm eller derover i bredden. Til et 22 mm bræt (tykkelsen) skal du bruge 40 mm skruer, og i de sidste/øverste lag kan bruge 60 mm skruer, så flere lag bliver skruet sammen samtidigt. Går du meget grundigt til værks, kan du også forstærke konstruktionen med almindelig trælim.

Brættet til juletræsfoden skæres i 6 dele med følgende længder: 2 x 55 cm, 1 x 35 cm, 1 x 25 cm og 2 x 10 cm (understøtningsklodser). Understøtningsklodserne skæres i 90°, mens de fire andre brædder skæres i smig på 45°. Smiget på 45° er med til at give den robuste juletræsfod et lidt lettere udtryk, men er ikke et must.

Hvis du for alvor vil imponere med din juletræsfod, kan du vælge brædder i ædeltræssorter som fx teak eller ipé.

Opret Profil

purchase.course_name_message

Opret Profil
Bestilling
Du skal indtaste dit fornavn
Indtast dit efternavn
Ugyldig e-mailadresse
Din adgangskode skal være mindst 6 karakterer
Vis
signup.credentials_form.terms_error
Log ind
Ugyldig e-mailadresse
Adgangskode er påkrævet
Vis
Tilbage