Det er hårdt at være trailer!

Det er hårdt at være trailer!

Her giver vi dig en guide til de mest almindelige reparationer, så du kan få en træt trailer op i topform mange år fremover.

1. Stikforbindelsen

Det er ikke et sjældent syn at møde en trailer helt eller delvist uden lys. Det er farligt, og det er ulovligt, og ofte kan det afhjælpes med en hurtig afrensning af stik og fatninger eller udskiftning af pærer.

Stikkene er enten 7- eller 13-polede, alt efter model. Er din bil udstyret med 13-polet stik, og din trailer med 7-polet, eller omvendt, kan du købe en adapter, der kan forene de to typer stik.

Redaktionen anbefaler: Få mere plads i traileren

Her er ledningen trukket ud af stikkets aflastning. Det betyder, at der kan trænge regnvand ind. Sørg altid for, at ledningen sidder inde i aflastningen.

De irrede stik kan renses med en let slibning med fint smergellærred. Stikbenene kan udvides ganske let og på den måde gå strammere ind i modparten. Rens også stikket af med kontaktrens.

Læs også: Smart garage til traileren

Kabelsko kan irre og ”løsne grebet” om spadestikket. Tjek alle forbindelser ved at afmontere én sko ad gangen. Udskift evt. spadeskoen, eller klem den let sammen. Spray med kontaktrens.

DOWNLOAD HELE ARTIKLEN og få alle 10 tips til, hvordan du får din trailer i topform.