Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Ret betongulvet op inden der lægges fliser

Gem artikel Du skal være logget ind for at gemme artikler

Her har der været støbt to jernbeslag ned i betongulvet. De er blevet fjernet, og nu skal hullerne lukkes, så gulvet kan rettes af.

Med mejslen bankes der en kant rundt om hullet, så reparationsmørtlen bedre kan hæfte fast. De to huller forvandes, inden der kastes en reparationsmørtel ned i hvert hul.

Der glittes efter med reparationsskeen, og de to steder køres over med en våd kost. Da gulvet her er temmelig skævt, vil mureren vise, hvordan det rettes op med selvnivellerende spartelmasse.

Først skal gulvet dog grundes med en primer, der får spartelmassen til at binde ordentligt fast.

Der kan være forskel på blandingsforholdet fra produkt til produkt, så følg anvisningerne på emballagen. Der skal bruges fem liter vand til denne sæk. Her blander vi blot en halv sæk med 2,5 liter vand. Massen skal røres grundigt sammen. Det gøres nemmest med en boremaskine, hvor der er monteret et piskeris.

Et godt fif er at piske i en spand rent vand, når man er færdig med piskeriset. Så er man sikker på, at der ikke størkner spartelmasse på piskeriset. Der hældes en stribe spartelmasse på gulvet ud for hjørnet.

Med skeen fordeles massen i hjørnet og omkring vandrøret. På de store flader benyttes der en bred gulvspartel på mindst 60 cm til at fordele spartelmassen. Massen har den egenskab, at den selv flyder pænt sammen og lægger sig, så gulvet bliver helt plant.

Når massen er tør, kan man skrubbe gulvet over med en mursten og på den måde fjerne eventuelle små ujævnheder.

Opret Profil

purchase.course_name_message

Opret Profil
Bestilling
Du skal indtaste dit fornavn
Indtast dit efternavn
Ugyldig e-mailadresse
Din adgangskode skal være mindst 6 karakterer
Vis
signup.credentials_form.terms_error
Log ind
Ugyldig e-mailadresse
Adgangskode er påkrævet
Vis
Tilbage