Sådan spartler du et plant betongulv

Uanset om du skal lægge klinker eller trægulv eller montere nyt køkken, så er et helt plant gulv det bedste udgangspunkt. Her viser vi, hvordan du gør.

Sådan spartler du et plant betongulv

Det er vigtigt, at alle lunkerne fyldes helt op med gulvspartelmasse. Når gulvet er helt lige, er det meget nemmere at arbejde videre med det.

Toppene skal slibes af, og lunkerne (fordybningerne) skal udjævnes med selvnivellerende gulvspartelmasse. Er gulvet meget ujævnt, skal hele fladen rettes op med selvnivellerende gulvspartelmasse.

Alle kan rette et lille gulv op. Det bliver først sværere, når du skal overskue et stort område. Når der kun er tale om et par lunker, skal du regne med at bruge en time eller to på projektet.

Pris:

  • 300 kroner

Materialer:

  • Selvnivellerende gulvspartelmasse
  • Primer

SÅDAN GØR DU

1. Brug et langt vaterpas til at tjekke, hvor plant betongulvet er. Der må ikke være mere end 3 mm mellem undersiden af vaterpasset og gulvet. Markér lunker og toppe med en blyant.

2. Slib toppene af med en vinkel- sliber med diamantslibekop. Husk at bruge handsker, støvmaske og høreværn.

3. Støvsug betongulvet omhyggeligt med en arbejdsstøvsuger, inden du går videre. Bruger du din almindelige støvsuger, skal du skifte poser ofte, og det fine støv er hårdt ved den.

4. Det er vigtigt at påføre primer på de områder, der skal spartles. Den binder støvet og sikrer en god vedhæftning af gulvspartelmassen.

5. Bland gulvspartelmasse med vand, og pisk massen sammen med en boremaskine med et påmonteret piskeris. Pisk, til alle klumper er væk, og massen har fået en yoghurtagtig konsistens, og hæld en passende mængde ud på gulvet.

6. Fordel spartelmassen jævnt med en bred spartel. Læg gerne lidt for meget spartelmasse på, så du har noget at “trække af” bagefter.

7. Træk spartelmassen af med et helt lige bræt, som føres i zigzagbevægelser. Glat efter med den brede spartel, og vent så, til spartelmassen er helt tør.

    Andre læser lige nu ...

    Mere fra kategorien Betongulv