Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Sådan spartler du et plant betongulv

Gem artikel Du skal være logget ind for at gemme artikler

Uanset om du skal lægge klinker eller trægulv eller montere nyt køkken, så er et helt plant gulv det bedste udgangspunkt. Her viser vi, hvordan du gør.

Sådan spartler du et plant betongulv

Det er vigtigt, at alle lunkerne fyldes helt op med gulvspartelmasse. Når gulvet er helt lige, er det meget nemmere at arbejde videre med det.

Toppene skal slibes af, og lunkerne (fordybningerne) skal udjævnes med selvnivellerende gulvspartelmasse. Er gulvet meget ujævnt, skal hele fladen rettes op med selvnivellerende gulvspartelmasse.

Alle kan rette et lille gulv op. Det bliver først sværere, når du skal overskue et stort område. Når der kun er tale om et par lunker, skal du regne med at bruge en time eller to på projektet.

Pris:

  • 300 kroner

Materialer:

  • Selvnivellerende gulvspartelmasse
  • Primer

SÅDAN GØR DU

Sådan spartler du et plant betongulv : Brug et langt vaterpas til at tjekke, hvor plant betongulvet er.

1. Brug et langt vaterpas til at tjekke, hvor plant betongulvet er. Der må ikke være mere end 3 mm mellem undersiden af vaterpasset og gulvet. Markér lunker og toppe med en blyant.

Sådan spartler du et plant betongulv: Slib toppene af med en vinkel- sliber med diamantslibekop.

2. Slib toppene af med en vinkel- sliber med diamantslibekop. Husk at bruge handsker, støvmaske og høreværn.

Sådan spartler du et plant betongulv Støvsug betongulvet omhyggeligt med en arbejdsstøvsuger, inden du går videre.

3. Støvsug betongulvet omhyggeligt med en arbejdsstøvsuger, inden du går videre. Bruger du din almindelige støvsuger, skal du skifte poser ofte, og det fine støv er hårdt ved den.

Sådan spartler du et plant betongulv Det er vigtigt at påføre primer på de områder, der skal spartles.

4. Det er vigtigt at påføre primer på de områder, der skal spartles. Den binder støvet og sikrer en god vedhæftning af gulvspartelmassen.

Sådan spartler du et plant betongulv .** Bland gulvspartelmasse med vand, og pisk massen sammen med en boremaskine med et påmonteret piskeris.

5. Bland gulvspartelmasse med vand, og pisk massen sammen med en boremaskine med et påmonteret piskeris. Pisk, til alle klumper er væk, og massen har fået en yoghurtagtig konsistens, og hæld en passende mængde ud på gulvet.

Sådan spartler du et plant betongulv : Fordel spartelmassen jævnt med en bred spartel.

6. Fordel spartelmassen jævnt med en bred spartel. Læg gerne lidt for meget spartelmasse på, så du har noget at “trække af” bagefter.

Sådan spartler du et plant betongulv

7. Træk spartelmassen af med et helt lige bræt, som føres i zigzagbevægelser. Glat efter med den brede spartel, og vent så, til spartelmassen er helt tør.

Opret Profil

purchase.course_name_message

Opret Profil
Bestilling
Du skal indtaste dit fornavn
Indtast dit efternavn
Ugyldig e-mailadresse
Din adgangskode skal være mindst 6 karakterer
Vis
signup.credentials_form.terms_error
Log ind
Ugyldig e-mailadresse
Adgangskode er påkrævet
Vis
Tilbage