Byggevejledning
Let
Svær
Fliser på trægulv: Man kan da ikke lægge klinker på trægulv? Selvfølgelig kan du det!

Klinker skal ligge på et hårdt, fast underlag, ellers knækker fugerne, og måske gør klinkerne det også. Det kan både murere og de af os andre, der har forsøgt det, skrive under på. Og derfor har det også længe været en sandhed, at klinker ikke kan ligge oven på et trægulv. Men det KAN de.

Plader løser problemet

Når fuger og klinker knækker på et trægulv, hænger det sammen med træets evne til dels at give efter, dels at udvide sig og trække sig sammen, i takt med at luftfugtigheden stiger og falder. Det kan de stive fuger og klinker ikke holde til i længden. Men ved at lægge et stift og fast lag mellem trægulv og klinker kan vi skabe et undergulv, der er så fast, at de problemer aldrig opstår. Og her får vi hjælp af fibergipsplader.

De særlige fibergipsplader

De særlige fibergipsplader, der er udviklet til at ligge på gulvet, er så stive, at de ikke lader sig påvirke af trægulvet nedenunder. Og når vi så ydermere sikrer os, at både klæberen, som klinkerne sidder fast med, og fugen mellem klinkerne er af en fleksibel type, der kan klare lidt flere bevægelser end almindelig klæber og fuge, ja så er vejen banet for flotte og holdbare klinker på et trægulv.

Og når vi nu alligevel er i gang med at lave hele den underliggende konstruktion om, kan vi lige så godt lægge gulvvarme og få varme klinker.

TIPS: Genbrug af gulvbrædder

Hvis de gulvbrædder, som du tager op, er ens i tykkelsen, kan du bruge dem i den nye opbygning af gulvet.

Download hele artiklen og få en trin-for-trin vejledning til projektet.

Fliser på trægulv