Klinkegulv

Med lidt tålmodighed er det ikke svært at lægge et flot klinkegulv. Vi giver dig inspiration og vejledning til, hvordan du let selv kan lægge dit eget klinkegulv.

  Hvordan lægger man klinkegulv?

  Lægning af klinker er et godt gør det selv-projekt. Hemmeligheden bag et virkelig flot klinkegulv er 3 ting. For det første skal dit klinkegulv ligge plant og jævnt. For det andet skal lægningen af klinker og placeringen udføres korrekt. Sluttelig skal du være præcis ved lægning af klinker, fugerne skal være samme størrelse og klinkerne skal flugte. Ellers bliver dit klinkegulv hurtig en rodet affære. Når du først har styr på dette, er det ikke svært at lægge et klinkegulv. Du kan sågar lægge et klinkegulv ovenpå et eksisterende trægulv.

  Læs mere: Klinker på trægulv

  Hvorfor klinkegulv?

  Et klinkegulv er genialt, det er meget holdbart og nemt at holde. Derudover kan du kombinere gulvvarme og et klinkegulv uden problemer. Det kan være en god løsning, hvis du for eksempel skal friske en kælder op, så den kan bruges i dagligdagen.

  Klinker kan fås i et utal af varianter, former og farver, så med et klinkegulv har du rig mulighed for at sætte dit eget personlige præg på et rum.

  Gode råd om farver på klinker

  Skal du i gang med lægning af klinker i et stort rum, så kan et klinkegulv i mørke farver være med til at “samle” rummet. Lægger du klinkegulv i et helt rektangulært rum, så kan du bedre slippe afsted med at lægge et klinkegulv med mønstre og forskellige farver klinker. Består rummet derimod af flere kroge og indhak, så kan et ensfarvet og roligt gulv være en god løsning. Husk også på, at et klinkegulv giver genskær, så vælger du et farvet klinkegulv, så husk at dette vil give hvide vægge et farveskær.

  Klinkegulv og akustik

  Et klinkegulv har en hård overflade, og hårde overflader kaster mere af lyden tilbage. Så hvis du har planer om at lægge klinkegulv i et stort rum med højt til loftet, bør du overveje, hvad et klinkegulv kan gøre ved akustikken i rummet. Gardiner, møbler og ting på væggene kan hjælpe på akustikken.

  Store eller små klinker

  Et klinkegulv kan består af små eller store klinker. En tommelfingerregel er, at store klinker giver mere ro i rummet, da der er færre linjer og fuger, når du anvender store klinker. Men på et klinkegulv med store klinker kan det være svært at etablere et korrekt fald, hvis du eksempelvis skal lægge klinker i et vådrum.

  Et klinkegulv bestående af mindre klinker giver mere liv til rummet. De små klinker er lettere at lægge, da de er bedre til at absorbere mindre ujævnheder i underlaget, og det er lettere at etablere et korrekt fald med et klinkegulv bestående af mindre klinker.