Køkkengulv

Problem

Skal vi føre trægulvet fra stuen videre ud i køkkenet, eller er det bedre at lægge klinker?

Løsning

Der er primært tre ting, I bør være opmærksomme på, når I vælger belægning til køkkengulvet: holdbarhed, rengøringsvenlighed og hårdhed.

Holdbarhed eller slidstyrke handler om alt det, et gulv udsættes for, i et køkken: vand og andre væsker, tab af knive og andre skarpe ting. Her får trægulvet det svært, fordi det er mindre modstandsdygtigt over for vand end mange af de øvrige gulvmuligheder, og fordi en tabt kniv uundgåeligt vil efterlade et mærke i træet.

Rengøringsvenlighed betyder, at gulvet skal være nemt at vaske og helst fri for sprækker o.l.

Endelig er der hårdhed: Et hårdt gulv smadrer alt, der tabes på det, uanset om det er glas eller porcelæn. Og så er det hårdt at stå på i lang tid ad gangen.

DET BLØDE, DET HÅRDE OG DET BEDSTE
Trægulv i køkkenet TRÆGULVFordele: blødt at stå på. Ulemper: sårbart over for spildte væsker og tabte ting som fx knive
Klinker i køkkenetKLINKER Fordele: nemt at vaske. Ulemper: hårdt mod tabt glas og porcelæn, hårdt at stå på, fuger er sårbare over for snavs.
Linoleum eller vinyl i køkkenetLINOLEUM ELLER VINYL Fordele: rengøringsvenligt, blødt at stå på (og skånsomt mod tabt porcelæn). Ulemper: Ingen.