Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Sådan får du det sidste bræt på plads

Gem artikel Du skal være logget ind for at gemme artikler

Det sidste bræt op mod væggen kan være en smule besværligt at lægge, men ikke, hvis du gør, som håndværkeren viser her.

Start med at lægge et bræt oven på det næstsidste bræt, så det flugter præcist med samlingen. Læg nu endnu et bræt ovenpå, og stød det helt ind til væggen. Dette bræt lægges med feren ind mod væggen. Det kontrolleres, at der er en passende afstand på 8-10 mm ind til væggen, så gulvet har plads til at udvide sig.

Streg nu op på det nederste bræt efter kanten på det øverste bræt. Ved at strege op på denne måde tages der også højde for små skævheder i væggen. På det sidste bræt er der nu en streg, der viser, hvor det skal skæres, for at det passer i bredden. Et godt lille tip er at skære det af i en skrå vinkel, så brættet er bredest foroven og smallest forneden.

Sålen på stiksaven indstilles, så den skærer i en smig, der svarer til opstregningen. Nu kan gulvbrættet skæres til. Takket være det skrå snit er det ikke svært at få det sidste bræt lirket på plads, så noten kommer ind i feren. Med et gulvjern presses det helt på plads, så samlingen bliver tæt.

Det sidste bræt bliver du nødt til at fastgøre fra oven, så her gælder det om at skrue så tæt på kanten, at fodpanelet senere vil dække skruerne. Afstanden mellem gulv og væg på de 8-10 mm bliver dækket af fodpanelet, og det sidste bræt ligger nu perfekt.

Opret Profil

purchase.course_name_message

Opret Profil
Bestilling
Du skal indtaste dit fornavn
Indtast dit efternavn
Ugyldig e-mailadresse
Din adgangskode skal være mindst 6 karakterer
Vis
signup.credentials_form.terms_error
Log ind
Ugyldig e-mailadresse
Adgangskode er påkrævet
Vis
Tilbage