Trægulve

Et godt trægulv kan næsten holde evigt, men med tiden bliver de udsat for lidt af hvert. Derfor viser vi dig på disse sider, hvordan du selv kan lægge et trægulv, og hvordan du reparerer trægulvet, når uheldet er ude.

  Læg et trægulv der holder

  Trægulve er flotte, holdbare og naturlige. Men det er vigtigt, at du lægger dit trægulv ordentligt, hvis det skal holde i mange år. Det er ikke svært at lægge trægulv, heller ikke selvom du gør det helt fra bunden, men det er vigtigt, at du får lavet underlaget helt rigtigt. Gør du ikke det, kommer gulvet nemlig aldrig til at ligge stabilt. Der findes forskellige former for undergulv til trægulve. Dem kan du læse mere om her på siden.

  LÆS MERE: Nyt trægulv helt fra bunden

  Reparer et ødelagt trægulv

  Selvom træ er et stærkt og holdbart materiale, er det også sårbart over for skrammer, ridser og slag. Heldigvis er træ et levende materiale, og derfor er det også relativt let at udbedre skaderne. Store huller og fugtskader i trægulve er sværere at komme til livs, men det kan lade sig gøre.

  LÆS MERE: Sådan reparerer du dine trægulve

  Fiks det knirkende trægulv

  Der findes ikke noget mere irriterende end lyden af et knirkende trægulv. Men der er ingen grund til, at du skal løbe spidsrod gennem huset for at undgå de knirkende brædder. Det er nemlig ret nemt at gøre noget ved det knirkende trægulv. Knirkelyden opstår, fordi træet gnider sig mod sømmet, og derfor skal brædderne fastgøres på ny.

  LÆS MERE: Stop det knirkende gulv

  Pas på når du sliber trægulv

  Har du et gammelt, slidt trægulv, kan du som regel redde det ved at slibe det ned. Til det formål skal du leje en gulvsliber, men den skal bruges varsomt! Maskinen tager nemlig fat, og hvis du ikke kører jævnt hen over gulvet, kan gulvsliberen lave dybe spor i trægulvet, som er svære at rette op på igen.

  LÆS MERE: Slibning af gulv - 5 fejl du ikke må lave, når du sliber plankegulvet

  Læg et eksklusivt trægulv

  Et trægulv i sildebensmønster er noget, mange drømmer om, men få kaster sig over. Det er da også et af de sværeste gulve, man kan lægge. Hvis ikke mønsteret er helt perfekt, er det nemlig let at se det, og desuden skal et klassisk sildebensparketgulv limes til undergulvet. I dag kan man købe sildebensgulv som klikgulv, og det gør det noget lettere at lægge.

  LÆS MERE: Sådan - lægning af sildebensparket

  SE VIDEO: Sådan lægges et massivt trægulv

  Gulvvarme under trægulvet

  Det er skønt at have gulvvarme, og hvis du skal til at lægge nyt trægulv, bør du overveje at installere gulvvarme under. Der skal lægges varmefordelingsplader, som sikrer en god varmecirkulation uden at skade gulvet. Der findes klare regler for, hvor meget af arbejdet med etablering med gulvvarme, du selv må udføre.

  LÆS MERE: Gulvvarme under trægulv – en effektiv løsning

  Side 1 / 3