Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Samling af gulvbrædder på langs

Gem artikel Du skal være logget ind for at gemme artikler

For at få mindst muligt svind startes en ny række med den stump gulvbræt, der blev tilovers i den forrige række. Det betyder dog, at nogle brædder ikke får støtte af lægten, der hvor de skal samles.

Heldigvis har brædderne også fer og not i enderne. Her skal der samles to brædder midt mellem strøerne. Så fagmanden måler nøjagtigt op til det næste bræt, som skal være 142,4 cm.Målet overføres til brættet, som skæres til på en kap-geringssav, hvilket et klart det mest præcise, samtidig med at det går meget hurtigt. Brættet lægges på plads og bankes forsigtigt ind med siden af hammeren, så feren ikke beskadiges.

Skal du slå hårdt for at tvinge brættet på plads, skal du bruge en bankeklods. Nu kan brættet fastgøres, og det stykke, som blev tilovers fra før, lægges nu som det første bræt i næste række. Det er altid den side, der er blevet skåret, der skal lægges ind mod væggen, da den ikke har nogen fer eller not. Lægningen fortsætter. Du skal bare sørge for – som en tommelfinger-regel – at der er minimum 25 cm mellem samlingerne i to nabobrædder. Ligesom der bør være mindst fire rækker mellem identiske samlinger. Trods den manglende understøtning under samlingen forbliver gulvet stabilt og solidt.

Opret Profil

purchase.course_name_message

Opret Profil
Bestilling
Du skal indtaste dit fornavn
Indtast dit efternavn
Ugyldig e-mailadresse
Din adgangskode skal være mindst 6 karakterer
Vis
signup.credentials_form.terms_error
Log ind
Ugyldig e-mailadresse
Adgangskode er påkrævet
Vis
Tilbage