Sådan reparerer du dine trægulve

Trænger dit trægulv til en kærlig hånd? Så læs med i denne artikel, hvor vi guider dig til, hvordan du reparerer de mest almindelige skader på et trægulv.

Trægulve er lækre og bliver ofte flottere, som årene går. Derfor er det også ekstra ærgerligt, når dit trægulv får en skade. Vi har herunder samlet en række guides til, hvordan du reparerer de mest almindelige skader, der kan opstå på dit trægulv.

Knirk-Knirk-Knirk

Stort set alle, der ejer et trægulv af ældre dato, kender til problemet med knirkende gulvbrædder. Heldigvis er det et problem, der er let selv at fikse. I vores guide kan du se, hvad du kan gøre uanset, hvordan dit trægulv er lagt.

Læs hvordan, du stopper knirkeriet her

Udbedr ridser og slag

Ridser og slag er et andet problem, man ofte skal forholde sig til, når man har et trægulv. Det er næsten umuligt at undgå, at gulvet på et tidspunkt ikke får en ridse eller et slag fra et tabt glas eller lignende. Træ er heldigvis et levende materiale, og derfor er det ofte relativt let at rette op på ridser og slag i træ.

Se, hvordan du reparerer ridser og slag i trægulve

Hvis du har et parketgulv med ridser, er der hjælp at hente her

Lap hullerne

Gulve af ældre dato kan ofte være plaget af større huller og sprækker, som man ikke umiddelbart kan rette op på. Men det er ikke umuligt. Med det rette værktøj og en smule snilde, så kan du få gulvet til at ligne et nyt igen.

Se, hvordan du lapper hullerne her

Skader fra fugt

En dryppende radiatorventil eller en utæt potteplante. Årsagerne kan være mange, men resultatet ofte det samme - et gulv der har fået en vandskade. Desværre kan man ikke fjerne sådanne skader, så det drejer sig om at erstatte det ødelagte stykke af gulvet.

Sådan reparerer du et fugtskadet gulv

    Andre læser lige nu ...