Sådan lægger du belægningstegl

Når først underlaget er på plads, er selve udlægningen af belægningstegl ganske enkel og kan gøres ret hurtigt. Her viser vi dig, hvordan du gør!

Belægningstegl er ikke kun elegante, de er også særdeles robuste. Teglene er frostsikre, og de optager næsten ingen vand, så de er samtidig nemme at holde fri for mos og alger.

SE OGSÅ: GALLERI: Smukt og naturligt med belægningstegl

Her viser vi, hvordan du selv kan lægge belægningstegl. Når først underlaget er på plads, er selve udlægningen af teglene ganske enkel og kan gøres ret hurtigt.

SÅDAN LÆGGER DU BELÆGNINGSTEGL

Teglene skal hvile på et solidt bundlag, typisk af stabilgrus, der komprimeres eller vibreres med vibrator. Til belægninger på indkørsler (tung trafik) lægges yderligere 15 cm bundsikringsgrus under stabilgruset.

Lægning af tegl forberedes, som du gør ved andre belægninger – med afretningsskinner og afretterbræt. Afretterbrættet trækkes på kant, så du får en helt plan flade, hvor teglene kan lægges.

Teglene skal altid lægges med en fuge på 3-5 mm uanset mønsteret. Ligger teglen kant mod kant, kan de få skader! Til fugen bruges vasket grus i kornstørrelse 0-4 mm, som blot fejes ned mellem stenene.

Andre læser lige nu ...