Brolægger

Find information om værktøj og materialer samt vejledning til de rette teknikker, når du skal i gang med at lægge fliser og sten.

  Du behøver ikke være uddannet brolægger for at give dig i kast med at lægge fliser eller sten i indkørslen.

  Men uanset hvilken belægning du vælger, er der nogle grundlæggende principper, du bør have styr på, inden du lægger den første sten.

  Derfor har vi på denne side samlet en række videoer og artikler, som kan klæde dig på til at lægge sten på den helt rigtige måde.

  Her finder du nogle af vores mest populære artikler inden for brolægning:

  I denne video kan du se, hvordan man skærer betonfliser med en vinkelsliber, mens du i denne video kan blive klogere på, hvordan man lægger brosten og chaussesten.

  Vi viser desuden, hvordan man benytter et afrettersæt til belægning, og hvordan du etablerer fald på belægning.

  Det kan være svært at vide, hvor man bør lægge den første sten, og hvilken fremgangsmåde man generelt bør følge. I en indkørsel er fald meget vigtigt, mens det er mindre vigtigt i en flisegang eller på en terrasse. I artiklen Lægge fliser og sten kan du læse, hvordan du lægger fliser, og hvilke retningslinjer, du bør følge.

  Skal resultatet blive flot, er det en forudsætning, at bunden er fast og plan. I artiklen Sådan lægger du en fast bund under belægningen, kommer vi ind på, hvordan man får lagt de første sten korrekt, og hvilke maskiner der kan være værd at overveje at leje, når man for eksempel skal lægge brosten.