Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

2 metoder: Stop rusten

Print Gem artikel

Er du til den hurtige quickfix-løsning, eller vil du helst gøre tingene 100 pct., fordi du elsker det perfekte resultat? Uanset hvilken metode du vælger, stopper du rusten. Spørgsmålet er, hvor meget du vil gå på kompromis med overfladefinishen på jernet.

Slut med rust - her får du både den hurtige og den grundige løsning.

Slut med rust - her får du både den hurtige og den grundige løsning.

Den hurtige metode

Har du rust på havelågen eller gelænderet, du bare vil have fikset hurtigt, så er Hammerite et genialt valg. Det er både grunder og slutmaling i et og samme produkt. Så du kan nøjes med at fjerne de løse dele og bagefter give to lag maling.
Du får stoppet rustangrebet, og det er hurtigt gjort. Men du får ikke den samme flotte, glatte flade, som hvis du vælger den grundige metode.

Sådan gør du

Stop rusten: Fjern først al den løse rust og evt. maling med en stålbørste, evt. på en boremaskine. Rengør bagefter fladen med grundrens, så den er fri for støv og fedt.

1. Fjern først al den løse rust og evt. maling med en stålbørste, evt. på en boremaskine. Rengør bagefter fladen med grundrens, så den er fri for støv og fedt.

Stop rusten: Mal fladen med Hammerite. Malingen påføres med en pensel i to tynde lag, så der ikke kommer løbere. Sørg for, at første lag er tørt, inden du giver andet lag. Tørretiden vil under normale vejrforhold typisk være ca. 6 timer.

2. Mal fladen med Hammerite. Malingen påføres med en pensel i to tynde lag, så der ikke kommer løbere. Sørg for, at første lag er tørt, inden du giver andet lag. Tørretiden vil under normale vejrforhold typisk være ca. 6 timer.

Den grundige metode

Hvis du har det bedst med at lave tingene 100 pct. i orden, skal du fjerne alt på den flade, der skal males. Så får du en fuldstændig glat og jævn flade, der er som ny. Det nye malinglag bygges op i flere omgange med maling til metal – først en grunder og siden en slutmaling, der gør fladen meget modstandsdygtig, og som holder sig flot i mange år.

Sådan gør du

Stop rusten: Fjern alle løse dele, men også al gammel maling med en stålbørste, evt. på en boremaskine, så du kommer ned til helt blankt metal. Slib fladen med slibepapir, fx korn 80, så den bliver fuldstændig glat.

1. Fjern alle løse dele, men også al gammel maling med en stålbørste, evt. på en boremaskine, så du kommer ned til helt blankt metal. Slib fladen med slibepapir, fx korn 80, så den bliver fuldstændig glat.

Stop rusten: Rengør fladen med grundrens, så alt støv og fedt fjernes. Lad jernet tørre helt op, før du maler.

2. Rengør fladen med grundrens, så alt støv og fedt fjernes. Lad jernet tørre helt op, før du maler.

Stop rusten: Mal med metalgrunder – en grundmaling, der stopper og modvirker rust. Grunderen påføres med pensel i et tyndt lag. Når første lag er tørt (efter ca. 6 timer), giver du et lag grunder mere.

3. Mal med metalgrunder – en grundmaling, der stopper og modvirker rust. Grunderen påføres med pensel i et tyndt lag. Når første lag er tørt (efter ca. 6 timer), giver du et lag grunder mere.

Stop rusten: Fladen skal nu have to gange slutmaling til metal, som er meget modstandsdygtig over for al slags vejr. Malingen påføres med pensel i tynde lag. Vent med andet lag, til det første er helt tørt.

4. Fladen skal nu have to gange slutmaling til metal, som er meget modstandsdygtig over for al slags vejr. Malingen påføres med pensel i tynde lag. Vent med andet lag, til det første er helt tørt.

Log ind
Ugyldig e-mailadresse
Adgangskode er påkrævet
Vis

Allerede abonnement? Har du allerede et abonnement på magasinet? Klik hér

Ny bruger? Få adgang nu!

Nulstil adgangskode

Indtast din email-adresse for at modtage en email med anvisninger til, hvordan du nulstiller din adgangskode.

Ugyldig e-mailadresse

Tjek din email

Vi har sendt en email til med instruktioner om, hvordan du nulstiller din adgangskode. Hvis du ikke modtager emailen, bør du tjekke dit spamfilter.

Angiv ny adgangskode.

Du skal nu angive din nye adgangskode. Adgangskoden skal være på minimum 6 tegn. Når du har oprettet din adgangskode, vil du blive bedt om at logge ind.

Adgangskode er påkrævet
Vis

password_reset.form.password_is_changed

Din bestilling
Bestilling
Opret Profil
Bestilling
De er ved at købe adgang til:
Artikel: 2 metoder: Stop rusten
Total pris: 149 kr
Mere for mindre?
Få over 1000 byggevejledninger og fuld digital adgang for kun 19 kr.
    • Adgang til over 1000 digitale byggevejledninger
    • Du kan opsige dit abonnement når som helt.
    • Efter tilbuddet fortsætter du i løbende abonnement til 79 kr. pr. måned
Kun 19 kr. første måned
Du skal indtaste dit fornavn
Indtast dit efternavn
Ugyldig e-mailadresse
Din adgangskode skal være mindst 6 karakterer
Vis
signup.credentials_form.terms_error
Tilbage
Log ind
Ugyldig e-mailadresse
Adgangskode er påkrævet
Vis
Tilbage