Maler

Find information om værktøj og materialer samt vejledning til de rette teknikker, når du skal i gang med at male.

Maler

Som maler har du mange forskellige arbejdsopgaver. Det handler ikke bare om maling af vægge, men i lige så høj grad om at gøre væggene klar til at blive malet. Inden du går i gang med at male, er det vigtigt, at underlaget er i orden, så du får et flot resultat.

Du skal fx sørge for, at hullerne i væggen er spartlet. Lær at spartle huller i artiklen Sådan spartler du huller

Maling på gipsvægge

Hvis du selv bygger fx en skillevæg, skal gipspladerne også efterbehandles, før de er klar til slutbehandlingen med maling. Se, hvordan du spartler gipsplader her:
Sådan spartler du gipsplader

Har du et rum, der skal have den helt store tur, fx med gammelt tapet, der skal rives ned, skal du bygge væggen op fra bunden igen. Det betyder, at den skal fuldspartles, for at du får et flot slutresultat. Det kan du læse mere om her: Sådan fuldspartler du vægge

Når du har en fuldspartlet væg, får den typisk filt på, inden væggen kan males. Filten kan gå i stykker, men ofte vil det kunne fikses med en reparation. Her kan du læse mere om, hvordan du reparerer skader i filt: Reparation af filt på væg

Billig eller dyr maling?

Der findes rigtig mange forskellige typer maling, så det kan godt virke uoverskueligt at finde ud af, hvilken type du skal vælge til dit maleprojekt. Og er det bedst at vælge den dyreste maling, eller kan du nøjes med den billige? Det afhænger af, hvad det er, du skal male. Læs mere om forskellen på dyr og billig maling her:

Er dyr maling virkelig pengene værd? Se vores maling test

7 gode maletips

Når du har fundet den rigtige type maling til dit projekt, er det ikke ligegyldigt, hvordan du smører maling på væggen. Forarbejdet, inden du går i gang med at male, har også stor betydning. Her giver vi dig gode tips, så du får det flotteste resultat: 7 Tips til et flottere resultat når du maler

Maling kan have stor effekt på et rum og fx få det til at virke større, hvis du maler med hvid. Det gælder fx en stor flade som et loft. Her kan du læse om maling af træloft: Maling af træloft.

Maling af udendørs træværk

Det udendørs træværk skal også vedligeholdes med maling, så dit træværk er beskyttet og holder i længere tid. Når du maler dit udendørs træværk, er det meget vigtigt, at træet er helt tørt. Ellers er dit arbejde spildt, da du risikerer at malingen skaller af. Desværre er det en fejl, som mange begår. Her kan du læse mere om de 8 typiske fejl, folk gør, når de skal male udendørs træværk.

Side 1 / 3