Let
Svær
Rustik væg

Rustik væg

Hvis du drømmer om rustikke vægge, kan du faktisk male dig til et rigtig flot resultat. Vi har her valgt en teknik, der kan anvendes med ganske almindelig maling, en grydesvamp, en klud, en balje og lidt vand. Kort fortalt, så skal du male din væg med en svamp. Det er let, men selvfølgelig lidt mere besværligt end blot at male væggen på traditionel vis.

Male væg med svamp

Teknikken er enkel og handler principielt om opstrøg med en meget fortyndet maling, der stryges eller duppes oven på den valgte bundfarve (her lyseblå) med en svamp.

Du kan tage et areal på cirka 2 m² ad gangen, når du arbejder med den fortyndede maling på væggen med en svamp.

Vi har brugt to effektfarver: en sandfarvet, der giver et ældet udseende, og en hvid, der giver et kalkagtigt skær.

Læs også: Du kan male bedre end maleren!

Nemt at få rustik væg

Efter et par prøveforsøg får du fornemmelsen i hånden, og det vil være nemt at styre, når du maler væg med svamp.

Husk at træde et par skridt tilbage og betragt dit arbejde undervejs i processen.

Fordelen ved denne metode er, at du kan gå over væggene flere gange og på den måde bestemme, hvor rustikt din væg skal fremstå.

Kanter forstærker rustik væg

Du kan forstærke virkningen af en gammeldag og rustik væg ved at give væggen hvide hjørner og kanter rundt om vinduer. Det er en sjov effekt, der ikke er svær at lave. Men det bliver er pænest, hvis du gør dig umage, så overgangene står helt skarpe.

Hent vejledningen: Male væg med svamp på én dag

Det tager kun en dag at male en væg på 10 m² med svamp inklusive tørretid. Når arbejdet er fuldført, har væggen først fået et sandfarvet og dernæst hvidt lag maling oven på den lyseblå.

Hent vores enkle vejledning og se, hvordan du maler dig til en rustik væg.