Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Lav din egen malerskabeloner

Gem artikel Du skal være logget ind for at gemme artikler

Her viser maleren, hvordan man laver sine egne skabeloner til mindre dekorationer, der kan bruges til fx vægge, døre og opslagstavler.

Papiret pensles først med fernis en opløsning der består af 1/3 terpentin og 2/3 linolie. På den måde bliver papiret stift og gennemsigtigt.Når papiret er tørret i ca. et døgn, lægges den figur, der skal laves en skabelon efter, neden under papiret, så kan figuren ses gennem papiret.

Med en skarp skalpel skæres der nu langs alle kanter af påfuglen. Jo mere præcist påfuglen skæres ud, jo flottere bliver skabelonen. Derfor er det vigtigt, at skalpellen har en frisk og skarp klinge.

Når skabelonen er færdig, smøres der schellak på bagsiden, for at gøre skabelonen stærkere, hvis den skal bruges mange gange. Til at duppe farve på skabelonen benyttes der skumgummiklude, der foldes sammen.

På den måde kan man lave en størrelse, der passer til skabelonens størrelse. Sæt et stykke malertape på skumgummikuglen, så den holder faconen.

Malingen, der bruges, er almindelig vægmaling, der er tonet i 3 brune nuancer. Maleren lægger en smule maling i kanten af papiret, hvorfra hun tager maling til at duppe over på skabelonen. Ved at benytte tre farver opnås der et flot spil i dekorationen.

Den mørkeste farve bruges i midten, mens de lysere farver bruges i kanten. Her har vi lavet dekorationen på et stykke papir, men fremgangsmåden er præcis den samme, som hvis den var lavet på fx en væg. Når dekorationen er færdig, kan skabelonen vaskes af og genbruges, fx med andre farver.

Opret Profil

purchase.course_name_message

Opret Profil
Bestilling
Du skal indtaste dit fornavn
Indtast dit efternavn
Ugyldig e-mailadresse
Din adgangskode skal være mindst 6 karakterer
Vis
signup.credentials_form.terms_error
Log ind
Ugyldig e-mailadresse
Adgangskode er påkrævet
Vis
Tilbage