Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Sådan maler du med en pensel

Print Gem artikel

Maleren viser her, hvordan man opnår det bedste resultat med penslen.

Det første man skal lære, er, at holde rigtigt på penslen. Penslen må ikke hænge og slaske frem og tilbage. Den skal sidde stramt i hånden, så er det betydeligt nemmere, at lave fx en lige kant.

Selv på mindre flader nøjes maleren sjældent med én pensel. Der benyttes altid en smal pensel til kanter og en bred til de lidt større flader.På en vinduesplade som denne males der først i kanten ind mod vinduet, gerigterne og forkanten.

Til dette arbejde bruges en ringpensel. Til den store flade benytter maleren en bred pensel. Dels går arbejdet hurtigere, og dels bliver der færre spor fra penslens kanter.

Start med at lægge et godt lag maling på midten af pladen. Nu trækkes malingen ud fra midten til hver sin ende af vinduespladen. Her kan man både male på kryds og tværs for at få malingen godt fordelt.

Pga. den vandrette flade bør man ikke være bange for at lægge et fyldigt lag maling på. Når der til sidst er maling på hele fladen, benytter maleren den brede pensel til at forslette med.

Alle de mindre pæne pænselspor fjernes ved med let hånd at køre penslen fra den ene ende af pladen til den anden. Resultatet bliver en flot flade uden penselspor.

Maler man fx indfatninger omkring vinduer, kan det være svært at få et pænt resultat, der hvor indfatningen er skåret i gering. Her maler fagmanden aldrig på tværs af geringen. I stedet males der først på den ene side og derefter på den anden side. På den måde følges træets årer, hvilket giver det eneste faglig korrekte resultat.

Log ind
Ugyldig e-mailadresse
Adgangskode er påkrævet
Vis

Allerede abonnement? Har du allerede et abonnement på magasinet? Klik hér

Ny bruger? Få adgang nu!

Nulstil adgangskode

Indtast din email-adresse for at modtage en email med anvisninger til, hvordan du nulstiller din adgangskode.

Ugyldig e-mailadresse

Tjek din email

Vi har sendt en email til med instruktioner om, hvordan du nulstiller din adgangskode. Hvis du ikke modtager emailen, bør du tjekke dit spamfilter.

Angiv ny adgangskode.

Du skal nu angive din nye adgangskode. Adgangskoden skal være på minimum 6 tegn. Når du har oprettet din adgangskode, vil du blive bedt om at logge ind.

Adgangskode er påkrævet
Vis

password_reset.form.password_is_changed

Din bestilling
Bestilling
Opret Profil
Bestilling
De er ved at købe adgang til:
Video: Sådan maler du med en pensel
Total pris: 149 kr
Mere for mindre?
Få over 1000 byggevejledninger og fuld digital adgang for kun 19 kr.
    • Adgang til over 1000 digitale byggevejledninger
    • Du kan opsige dit abonnement når som helt.
    • Efter tilbuddet fortsætter du i løbende abonnement til 79 kr. pr. måned
Kun 19 kr. første måned
Du skal indtaste dit fornavn
Indtast dit efternavn
Ugyldig e-mailadresse
Din adgangskode skal være mindst 6 karakterer
Vis
signup.credentials_form.terms_error
Tilbage
Log ind
Ugyldig e-mailadresse
Adgangskode er påkrævet
Vis
Tilbage