7 tips til et flottere resultat når du maler

Malearbejdet går hurtigere, holder længere, sviner mindre og bliver meget flottere... Følg disse 7 tips og bliv en bedre maler!

1. Maling giver 20 procent mere lys

Trænger du til mere lys i stuen, kan det klares med maling. Hvis du maler rammer, sprosser og lysninger med blank, hvid maling, reflekteres lyset mest muligt. Vil du have vinduerne til at syne større, kan du male en hvid ramme rundt om vinduet.

Malertips træmaling Gør Det Selv

Hvide sprosser og blanke lysninger reflekterer lyset. Mal 10 cm ud på væggen rundt om vinduet.

2. 15 grader er perfekt

Når du maler indendørs, er det en fordel at holde en lav temperatur. De fleste maler ved almindelig stuetemperatur – det vil sige ved omkring 20-22 grader. Men hvis du lukker (eller skruer kraftigt ned) for dine radiatorer og holder en temperatur på cirka 15 grader, flyder malingen pænere sammen.

3. Superhurtig afdækning

Afdækning med malertape er effektivt, men også noget langsommeligt. Når du skal male fodpaneler og fodlister, findes der en meget nemmere løsning. Tag et stykke tyndt karton, og flyt det med rundt, så det hele tiden er under penslen.

4. Mal træværket først

Når du skal male vægge, fodpaneler og indfatninger, er det ofte nemmest at male træværket først. Det er nemlig lettere at dække de glatte paneler og indfatninger af med malertape, end det er på væggene. Det er også lettere at fjerne tapen fra blank træmaling, uden at farven følger med.

5. Brug pensel inden du ruller malingen på

Skal du male en hel væg med rulle, så opnår du det flotteste resultat, hvis du først dækker af, maler langs alle kanter med en bred pensel og ruller det malede efter med en babyrulle.

Malertips male kanter Gør Det Selv 1

Først males kanterne med en bred, flad pensel. Først over døre og vinduer, så langs gerigter, paneler og kontakter. Mal så bredt som muligt, minimum 10 cm.

Malertips træmaling Gør Det Selv 2

Rul efter med en babyrulle. Det sikrer samme lysreflekser som resten af den rullemalede væg. Rul så tæt på kanterne som muligt. Herefter kan du male mindst to lag med den brede rulle.

6. Rulleskaftet giver overblik over arbejdet

Sæt rullen på et langt skaft, når loftet skal males. Hvis du kan nå loftet nede fra gulvet, sparer du ikke bare dine ben for rigtig mange ture op og ned ad stigen. Det lange skaft giver god afstand til loftet, og det betyder, at du får godt overblik over, hvor langt du er nået. Du kan også rulle længere stræk og dermed opnå et pænere resultat. Til gengæld skal du sætte farten ned. Det lange skaft betyder, at du let kommer til at rulle så hurtigt, at det stænker.

7. Filt suger spildt maling

Når gulvet skal dækkes af, har malerne en klar favorit: afdækningsfilt. Det er let at lægge, og det suger hurtigt spildt maling. Alternativet er det lidt billigere gulvpap.

    Andre læser lige nu ...