NEMT: Huller “slår igennem” på den færdigmalede væg. Men du kan nemt lukke dem til, så de bliver usynlige.

NEMT: Huller “slår igennem” på den færdigmalede væg. Men du kan nemt lukke dem til, så de bliver usynlige.

HULLER OG REVNER I TRÆ FYLDES MED KEMISK TRÆ

Huller og revner i indvendigt træværk kan også spartles ud – også selv om der er tale om store huller i profilerede dørindfatninger og fodpaneler. Du skal blot bruge kemisk træ og sørge for at lave lave en spartel, der passer til den profil, der skal spartles ud.

For at lave en hjemmelavet og præcist skræddersyet skabelon skal du bruge et såkaldt konturmål. Sådan et kan du købe i velassorterede byggemarkeder for 350-400 kroner.

Konturmålet består af en skinne med en masse “løse” stifter på tværs, som kan skubbes frem og tilbage. Målet holdes ind mod det profil, som du skal reparere, og stifterne tilpasser sig nu præcist, som det ses på det første billede.

VÆRD AT VIDE OM KEMISK TRÆ

Kemisk træ er en to-komponent plastikmasse, der blandes umiddelbart inden brug, da den hærder på cirka 10 minutter. Massen bliver helt hård og bearbejdes som rigtigt træ.

Lær at spartle

Efter hærdning er reparationen til at save, slibe og stemme ud i. Kemisk træ kan også males ligesom som rigtigt træ – men det kan IKKE bejdses.

TIPS SPAR IKKE PÅ SLIBEARBEJDET

Uanset hvor pænt og glat du har lavet en reparation med Kemisk Træ, gælder det om at forsætte det grundige arbejde, når du kommer til slibe- og malearbejdet. Ellers får du ikke den helt perfekte finish – en helt usynlig reparationen.

Reparations-stedet skal slibes HELT glat og i plan med det øvrige træ. Start eventuelt med slibepapir korn 100-120. Efter første lag maling skal du slibe igen – nu med lidt finere slibepapir, fx korn 140. Inden det sidste lag maling slibes træet med slibepapir korn 180. Regn med 2-3 gange maling.