Alle kan male en væg, så det kan du da sagtens selv gøre. Men det er faktisk sværere, end man umiddelbart tror, især hvis du vil male væg med skarpe kanter.

Mal væg med kant

Gør Det Selv har bedt en professionel maler vise nogle af de metoder, der gør en forskel, når man skal male væg med kant. Fx bruger maleren sjældent malertape langs fodlister og indfatninger. Hun kan nemlig styre penslen så præcist, at hun ikke maler ved siden af.

Maleren får arbejdet til at se legende let ud. Vi andre har ofte har en tendens til at gøre tingene sværere, end de strengt taget er.

Malertape omkring skarpe kanter

Hun springer også tapeafdækningen over, undtagen når der skal males en bort med skarpe kanter om en farvet væg. Her kan hun til gengæld male en fuldkommen skarp kant, hvor malingen ikke løber bag om tapen på væggen.

Tricket består i at lukke tapen med vægmaling, inden du maler den farvede væg. Det er lettest, hvis du laver en bort, altså et stykke ikke-farvet væg på 5-10 cm, uden om det farvede stykke. Det resulterer i en flot malet væg med kant.

Download artiklen og se, hvordan den professionelle maler gør. Så kan du følge hendes råd og få helt lige kanter omkring din malede væg og på fodlister.