Gør Det Selv kursus: Kunsten at sætte fliser op

At sætte fliser op på snorlige rækker er en kunst. I dette kursus viser mureren dig, hvordan du gør, når du vil have fliser på væg og gulv.

Hvide fliser i lige rækker, farvede fliser i diagonale mønstre, indlagte borter og forskellige kulører og materialer på vægge og gulve. Det er alt sammen inden for rækkevidde, når du er dus med fliserne.

Den bedste måde at lære, hvordan fliser sættes op på vægge eller lægges på gulvet, er at begynde med det helt elementære: at få fliser til at sidde på helt lige rækker. Uanset om de skal limes på væggen eller på gulvet, er de grundlæggende regler de samme.

Det lærer du i Gør Det Selvs kursus om at sætte fliser op

Kurset blev første gang bragt i Gør Det Selv-magasinet i 2008. Kurset består af 5 dele fordelt ud over 14 sider:

  • Del 1: Kunsten at sætte fliser op At sætte fliser op på snorlige rækker er en kunst. I dette kursus viser mureren dig, hvordan du gør, når du vil have fliser på væg og gulv.
  • Del 2: Snorlige fliserækker Den første fliserække er afgørende for, om din flisevæg eller dit flisegulv danner snorlige rækker eller utæmmet bølgegang. Har du styr på række et, går resten af opsætningen næsten af sig selv.
  • Del 3: Fliser med flotte fuger Fugen mellem fliserne er afgørende for det færdige resultat. Se her, hvordan du opnår det pænest mulige resultat.
  • Del 4: Kanter og pæne huller Se her, hvilket værktøj du skal gribe ud efter, når fliserne skal skæres til på bredden eller forsynes med huller, for eksempel for at gøre plads til rørgennemføringer.
  • Del 5: Fliser rundt om hjørner Sværhedsgraden stiger, når fliser ikke blot skal sættes op på række, men også skal rundt om hjørner. Med lidt tips fra mureren bliver det dog både nemt og flot.

Magasin-artikel

Hent artiklen i PDF-format, som den oprindeligt blev bragt i Gør Det Selv-magasinet.

Andre læser lige nu ...

Mere fra kategorien Murer