Murer

Find information om materialer og vejledning til de rette teknikker, når du skal i gang med at mure.

Få styr på murerarbejdet

Hvis du skal være en rigtig gør det selv-mand, og spare penge på håndværkerregninger, så skal du have styr på murerarbejdet. Det betyder ikke, at du skal kunne mure et hus op fra bunden. Men der er mange, mindre reparationer og projekter, som det er en fordel at kunne løse selv. På hjemmesiden viser vi dig, hvordan du skal gøre.

REDAKTIONEN ANBEFALER: Fjern salpeterudtræk på murværk

Skift fliser og fuger

En knækket flise på badeværelset er helt sikkert et problem, som mange har stået over for. Selvom det ligner en svær reparation, er det faktisk hurtigt klaret. At udskifte en flise kræver heller ikke en stor værktøjskasse eller omfattende indkøb af materialer.

LÆS OGSÅ: I den her video kan du se, hvordan man murer en mur sten for sten.

Vådrumsmembran – kan man gøre det selv?

Vådrumssikring er måske nok den vigtigste del af badeværelset. Uden den kan vandet trænge ud i husets konstruktion, hvor det kan gøre stor skade og føre til råd og skimmelsvamp. Husk, at du altid skal købe “systemer”, altså alle dele af vådrumssikringen, fra samme producent. Ellers er det ikke sikkert, at vådrumsmembranen holder.

REDAKTIONEN ANBEFALER: Understrygning af tag

Støb et solidt fundament

Hvad enten du skal bygge skur, garage eller en større tilbygning, får du brug for et godt fundament. Der findes forskellige former for fundament, som naturligvis skal laves ud fra det, du skal bygge ovenpå det.

Her på hjemmesiden har vi masser af vejledninger til fundamenter. To af de mest populære artikler finder du her: Lær at støbe STOLPESKO og Lær at støbe et fundament - Verdens nemmeste FUNDAMENT

Pas på de bærende vægge

Mange vil gerne lave et hul i en bærende væg for at sætte store døre i, så der er nem udgang til haven eller måske skabe det ønskede køkken-alrum i hjemmet. Det er et stort projekt, og det kan gå helt galt, hvis man ikke ved, hvad man laver. Men det er faktisk ikke nødvendigt at betale en murer for arbejdet, ikke hvis du går til det med den rette viden. Bliv klogere i artiklen her: Sådan fjerner du en bærende væg.

Lær masser af teknikker

Her på hjemmesiden kan du finde masser af tips, tricks, teknikker og grundige vejledninger til murerarbejde. Vores dygtige håndværkere har masser af erfaringer med småting som udskiftning af fuger og fliser og til de store projekter som etablering af vådrumsmembran og arbejde med bærende vægge.

Side 1 / 3