Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Skift en gulvklinke

Gem artikel Du skal være logget ind for at gemme artikler

Mureren vil her vise dig, hvordan du nemt skifter en klinke, som er blevet beskadiget.

Først skal den beskadigede klinke fjernes, mureren starter med at hamre en mejsel ned midt i klinken. Slås der tillige direkte på klinken med en mukkert, vil den hurtigt gå i mindre stykker.

Når først der er gået hul på klinken, er det noget nemmere at mejsle resten af gulvklinken af med den lille fladmejsel. Når den gamle fuge hugges af, skal du være opmærksom på, at naboklinkerne ikke beskadiges.

For at den nye klinke kommer i niveau med resten af gulvet, skal al den gamle fliseklæb hugges op. Her er det nemmest at benytte en bred fladmejsel. Klinken lægges som alle andre klinker.

Først påføres klæb på gulvet, hvorefter den opkæmmes med tandspartlen, og til sidst lægges klinken på plads. Når klinken er lagt, justeres højden ved at slå den ned i klæben med en gummihammer.

Overskydende fliseklæb fjernes fra fugerne, inden klinken justeres helt på plads. Vi har her benyttet hurtighærdende fliseklæb, så allerede efter to timer kan reparationen fuges.

Her gælder det om at påføre fugemassen diagonalt på fugerne, så de fyldes helt op. Med flisesvampen vaskes klinken ren for fugemasse. Igen skal det ske diagonalt på fugen. Gulvklinken er nu skiftet, og gulvet er igen som nyt.

Opret Profil

purchase.course_name_message

Opret Profil
Bestilling
Du skal indtaste dit fornavn
Indtast dit efternavn
Ugyldig e-mailadresse
Din adgangskode skal være mindst 6 karakterer
Vis
signup.credentials_form.terms_error
Log ind
Ugyldig e-mailadresse
Adgangskode er påkrævet
Vis
Tilbage