Skær ud til rør

Når du lægger fliser, vil du ofte være nødt til at bore ud til rør. Mureren vil her demonstrere, hvordan du skal gøre det.

Når placeringen er fundet, streges der ved hjælp af kopboret op, hvor vandrøret skal være. Der skal forbores med et almindeligt murbor. På den måde er man sikker på, at hullets centrum ikke forrykker sig.

Der skal kun lige bores igennem flisens overflade, så kopborets søgepind kan få fat. Nu skal selve hullet bores.

Inden mureren starter, dypper han kopboret i vand, så bliver det nemlig ikke for varmt, og derved slides diamantskæret mindre. Desuden støver det også mindre.

Det kan være nødvendigt at indstille søgepindens dybde, så kopboret kan skære sig et par millimeter ned i flisen.

Når kopboret er kommet igennem overfladen og har fået lavet et 2-3 mm dybt spor, fjernes søgepinden helt, og mureren borer nu helt igennem flisen.

Nu er hullet boret, men for at flisen kan komme til at ligge rundt om røret, skal der skæres ind til hullet fra flisens bagkant.De to snit skæres nemt ud med en vådskærer.

Mureren søger for at lægge snittene, så de ligger parallelt med hullets yderkanter. Flisen er nu tilpasset og klar til at blive limet fast med røret gående gennem flisen. Teknikken kan benyttes til alle rørdimensioner.

    Andre læser lige nu ...

    Mere fra kategorien Murer