Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Fjern saltudtræk i murværket

Gem artikel Du skal være logget ind for at gemme artikler

Er der meget fugtigt på arbejdsstedet, eller er de mursten, der er brugt under arbejdet, meget fugtige, vil det give hvide skjolder som er saltudtræk på murværket.

Når stenene tørrer, udskiller de vandopløselige salte, der populært kaldes salpeterudtræk. Men faktisk er det mere end 20 forskellige slags salte, der skaber krystallerne.

Saltudtrækket er dog ikke skadeligt for murværket, det er udelukkende kosmetisk. Man skal ikke forsøge at vaske saltene af med vand.

Det vil kun medføre, at saltene trækker ind i murværket. I stedet benyttes der en stiv børste eller kost til at feje saltudtrækket af med.

En måde at minimere risikoen for saltudtræk på er fx ved stable murstenene op på en træpalle, så de ikke er i direkte kontakt med jorden.

Endelig skal man altid afdække sit murværk for regn, når man stopper arbejdet. På den måde optager det ikke vand under opførelsen.

Opret Profil

purchase.course_name_message

Opret Profil
Bestilling
Du skal indtaste dit fornavn
Indtast dit efternavn
Ugyldig e-mailadresse
Din adgangskode skal være mindst 6 karakterer
Vis
signup.credentials_form.terms_error
Log ind
Ugyldig e-mailadresse
Adgangskode er påkrævet
Vis
Tilbage