Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Skær bagfra

Gem artikel Du skal være logget ind for at gemme artikler

Har du brug for at skære et stykke ud midt på flisen, fx til en stikkontakt, bør du skære det sidste stykke bagfra.

Fordelen ved at skære bagfra er, at du undgår at lave grimme hjørnekanter efter klingen på flisens forside. Mureren streger op til det hul, der skal laves, og laver samme opstregning bag på flisen.

Med en vinkelsliber starter han med at skære ned igennem flisen fra forsiden. Her er mureren omhyggelig med ikke at skære for dybt, da klingen i så fald vil lave et snit, der går ud over opstregningen og dermed bliver synligt.

Nu kan flisen vendes, og ved at skære bagfra kan fagmanden nå næsten helt ind i hjørnerne og skære hullet pænt til uden at ødelægge forsiden af flisen.Mureren har med vilje undladt at skære helt ud i hjørnerne, så den lille stump sidder kun punktvis fast i de fire hjørner.

Efter et enkelt slag falder stumpen af. Husk at slå på forsiden af flisen, så du ikke ødelægger overfladen. Med flisetangen kan du nemt fjerne de sidste små rester, der stikker ud.Hullet er færdigt, og flisen passer nu for eksempel omkring en stikkontakt.

Opret Profil

purchase.course_name_message

Opret Profil
Bestilling
Du skal indtaste dit fornavn
Indtast dit efternavn
Ugyldig e-mailadresse
Din adgangskode skal være mindst 6 karakterer
Vis
signup.credentials_form.terms_error
Log ind
Ugyldig e-mailadresse
Adgangskode er påkrævet
Vis
Tilbage