Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Sådan undgår du dyre vandskader

Print Gem artikel

Et lille hul i en vandslange lagde familien Ericsons hus i ruiner. Og familiens historie er langtfra enestående: Hvert tiende minut døgnet rundt, året rundt, bliver der registreret en vandskade. Skader, der kan løbe op i mange tusind kroner og tab af uerstattelige minder. Men du kan nå at sikre dig mod vandet.

Vandskader - sådan undgår du dem

Et lille hul i en vandslange kan hurtigt blive en dyr affære. Læs her, hvor galt gik for familien Ericson, og hvad du kan gøre for at undgå dyre vandskader.

Der var noget, der ikke stemte, da vi kom hjem efter en uges ferie og åbnede hoveddøren. Vi kunne tydeligt høre en underlig lyd inde fra huset. Nogenlunde samme lyd, som man hører, når man holder en konkylie op til øret: en svag og let brusende lyd.

Efter et par hastige skridt ud i køkkenet fik vi svaret: Det var lyden af vand, som blev presset ud af et rør og ramte køkkengulvet, der nu stod under vand. Det svuppede fra skoene, og strømperne blev våde. Der lå en sø på køkkengulvet, og den var et par centimeter dyb!

Men vandet stoppede ikke i køkkenet. Vi kunne se, at det løb ud i hallen. Derude fortsatte det hen mod trappen og løb ad væggene ned i kælderen. Selv dagligstuen stod under vand, og det dyre plankegulv i massiv bøg gyngede under fødderne på os, når vandet blev presset ud under plankerne. Katastrofe!

Redaktionen anbefaler: Gem de grimme varmerør i væggen

Vi blev grebet af panik. Hvor hulen lukker man for vandet? Sidder der en hovedhane i brønden ved hækken? Eller er der en hovedhane inde i huset? Og i så fald hvor? Det skulle gå stærkt nu!”

Familien Ericson fandt hovedhanen og fik lukket for vandet. Og da forsikringsselskabet var kontaktet, gik jagten ind på problemets arnested: Hvor kom alt det vand fra?

Omme bag det nye, flotte amerikanerkøleskab fandt de svaret: En tynd plastikslange, der forsyner køleskabets isterningdispenser med vand, havde et flere millimeter stort hul, og med fuld tryk på vandforsyningen betød det, at der stod en tynd stråle ud fra røret, som i løbet af en times tid havde smidt cirka 60 liter vand ud på køkkengulvet. På den uge, familien havde været bortrejst, var det blevet til omkring 10 kubikmeter vand. I køkkenet, kælderen, dagligstuen, på gulve, bag tapetet. Overalt.

Kunne det være undgået? Det spørgsmål meldte sig efterfølgende.

Vandskade

Et hul i en vandslange bag på køleskabet blev dyrt for familien. Gulvene stod under vand, der løb ned ad væggene og ind under tapetet.

Hent artiklen og slip for dyre vandskader

Man kan faktisk gøre en del for at undgå, at vandskader udvikler sig til katastrofer. I artiklen, som du kan hente her på siden, viser vi, hvordan du sikrer dig mod vandet. I artiklen får du:

  • en tegning over steder i huset, det ofte går galt. Vand kan både komme udefra og fra installationer og maskiner indendørs
  • 4 råd til, hvad du gør, når vandet fosser ud på gulvet
  • 5 effektive våben mod dyre vandskader.

Hent magasin-artikel

Hent artiklen i PDF-format, som den oprindeligt blev bragt i Gør Det Selv-magasinet.

Log ind
Ugyldig e-mailadresse
Adgangskode er påkrævet
Vis

Allerede abonnement? Har du allerede et abonnement på magasinet? Klik hér

Ny bruger? Få adgang nu!

Nulstil adgangskode

Indtast din email-adresse for at modtage en email med anvisninger til, hvordan du nulstiller din adgangskode.

Ugyldig e-mailadresse

Tjek din email

Vi har sendt en email til med instruktioner om, hvordan du nulstiller din adgangskode. Hvis du ikke modtager emailen, bør du tjekke dit spamfilter.

Angiv ny adgangskode.

Du skal nu angive din nye adgangskode. Adgangskoden skal være på minimum 6 tegn. Når du har oprettet din adgangskode, vil du blive bedt om at logge ind.

Adgangskode er påkrævet
Vis

password_reset.form.password_is_changed

Din bestilling
Bestilling
Opret Profil
Bestilling
De er ved at købe adgang til:
Artikel (abonnement): Sådan undgår du dyre vandskader
Total pris: 149 kr
Mere for mindre?
Få over 1000 byggevejledninger og fuld digital adgang for kun 19 kr.
    • Adgang til over 1000 digitale byggevejledninger
    • Du kan opsige dit abonnement når som helt.
    • Efter tilbuddet fortsætter du i løbende abonnement til 79 kr. pr. måned
Kun 19 kr. første måned
Du skal indtaste dit fornavn
Indtast dit efternavn
Ugyldig e-mailadresse
Din adgangskode skal være mindst 6 karakterer
Vis
signup.credentials_form.terms_error
Tilbage
Log ind
Ugyldig e-mailadresse
Adgangskode er påkrævet
Vis
Tilbage