Holder vandhanen ikke helt tæt længere, er det på tide at få udskiftet blandingsbatteriet.

Holder vandhanen ikke helt tæt længere, er det på tide at få udskiftet blandingsbatteriet.

Hjemmets mange forskellige blandingsbatterier udsættes dagligt for et enormt pres fra alle dets beboere. Derfor bliver vandhanerne med tiden slidte, utætte, løse i håndtagene eller uhjælpeligt tilkalkede.

Spar regningen til VVS-installatøren

Uanset hvad problemerne skyldes, så er løsningen enkel: skift blandingsbatteriet selv og spar regningen til VVS-installatøren. Så længe der bare er monteret kugleventiler under vasken, må du nemlig godt selv foretage udskiftningen. Og er du i besiddelse af en svensknøgle, i fagsprog kaldet skiftenøgle, en fastnøgle og er lidt fingernem, tager udskiftningen ikke mere end en times tid.

I en hurtig rundspørge fik vi tilbud fra tre VVS’er, hvor den laveste (time) pris startede på 400 kroner – altså gode danske kroner du sparer ved at gøre det hele selv.

Derfor er det gået galt

Slidtage: Alle mekaniske installationer bliver slidte med tiden. Og det gør sig især gældende for vandhaner, som bruges flittigt, hver eneste gang der skal vaskes hænder, laves kaffe, skrælles kartofler og så videre.

Kalk: Hvor meget kalk, der er i vandet, afhænger af, hvor i landet du bor, men kalk sætter sig alle steder, blokerer og slider på alle blandingsbatteriets indvendige pakninger.

Her viser vi, hvordan du udskifter et helt almindeligt køkkenblandingsbatteri, men teknikken er den samme på både badeværelset og i bryggerset.